3.7 милиона лева ще е бюджетът за култура на Община

...
</TD
>3.7 милиона лева ще е бюджетът за култура на Община
Коментари Харесай

Близо 4 милиона лева за културата на Пловдив през 2024 г., програмата повече от интересна

3.7 милиона лв. ще е бюджетът за просвета на Община Пловдив през 2024 година, разгласи отрасловият заместник-кмет, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Първоначално е бил заложен бюджет от 3.2 милиона, само че след това парите са повишени. Рамката ще бъде гласувана през днешния ден от непрекъснатите комисии към Общинския съвет. По-големият бюджет за следващата година е индикатор, че културата ще бъде приоритет за Пловдив, сподели заместник-кметът.

" През януари следва да се разгласят насоките за кандидатстване на огромните общини за финансиране от Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ). При потвърдено съфинансиране до 2 милиона, ще се може да се вземат 2 милиона за културни събития. На база на изискванията в ПВУ община Пловдив ще разгласи своята Отворена покана за одобрени, нови формати и лична продукция на фондация " Пловдив 2019 ". Имаме подготвеност още през януари да поканим културните оператори да се включат в огромния план на Фондацията за 2024-2025 година ", съобщи още Панов. 

Планирано е следващата година в Пловдив да дойдат " East 17 ", Питър Андре, Степан Хаузер от " 2Cellos ". Билетите за концерта на Хаузер на Античния спектакъл към този момент са продадени и в този момент се договаря за втора дата.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР