146-ата годишнина от Освобождението на Русе ще бъде тържествено отбелязана

...
</TD
>146-ата годишнина от Освобождението на Русе ще бъде тържествено отбелязана
Коментари Харесай

Богата програма по случай 146-ата годишнина от Освобождението на Русе

146-ата годишнина от Освобождението на Русе ще бъде тържествено маркирана на 20 февруари (вторник). От 9 ч. в Катедрален храм " Света Троица “ Русенският митрополит Наум, Главиницкият свещеник Макарий и свещеници от Русенската Света Митрополия ще отслужат признателен молебен в памет починалите на паметната дата, оповестяват от общината.

В 10:30 ч. на площада пред храма Национално сдружение " Традиция “ провежда възстановка на влизането на съветските войски в Русе и посрещането на ген. Тотлебен.

От 11:30 ч. в Пантеона на възрожденците ще се организира и тържествената гала с присъединяване на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Слова ще произнесат кметът, регионалният шеф Данаил Ковачев и шефът на Регионалния исторически музей проф. Николай Ненов.

По традиция в края на церемонията ще бъдат положени венци и цветя в памет на починалите герои. Желаещите могат да се запишат авансово на имейл [email protected].

В церемонията ще се включат още Дарина Даскалова - дълготраен победител в Конкурса за рецитал " За да я има България “, проведен от Общинския юношески дом, и Детско-девическият хор " Дунавски талази “ при Общинския детски център за просвета и изкуство с диригент Весела Тодорова.

Водещ на церемонията ще бъде артистът от Драматичен спектакъл " Сава Огнянов “ Косьо Станев.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР