113 са реално прехвърлените от Австрия у нас мигранти, търсещи

...
</TD
>113 са реално прехвърлените от Австрия у нас мигранти, търсещи
Коментари Харесай

Денков: 113 мигранти са били прехвърлени от Австрия у нас през 2023-та година

113 са действително трансферираните от Австрия у нас мигранти, търсещи протекция през 2023-та година. Това съобщи министър председателят по време на присъединяване си в парламентарния контрол в отговор на въпрос за приемането на България в Шенген и признатите от Австрия условия за реализирането на това, съобщи кореспондент на " Фокус "

България е избрана като способената държава-членка за общо 5731 претенции, получени от Австрия, през предходната година. Само 194 прехвърляния от обаче са били декларирани от австрийските управляващи, а де факто 113 са се осъществили.  

За 95% от изпратените единодушия, изпратени от България, Австрия е уведомила, че прехвърлянията не могат да се осъществят в шестмесечния период от датата на единодушието, защото лицата или са се укрили, или са били в неопределеност. 

Министър-председателят разясни, че в случай че прехвърлянето не се реализира, отговорността попада върху страната, която е трябвало да я извърши. 

" През 2023 година за 95% от изпратените България единодушия са получени вести от Република Австрия, съгласно които прехвърлянето не може да бъде осъществено. С други думи от 20 дадени поръчки единствено 1 е била осъществена ", изясни той.

Той още веднъж увери, че влизането на страната ни в Шенген, не трансформира клаузите на Дъблинския правилник за България: " С приемането на България в Шенген не се приема нищо във връзка с изискванията, които България е изпълнявала и до момента по Дъблинското съглашение ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР