Тази вечер в няколко български града отново се проведоха протести

...
Тази вечер в няколко български града отново се проведоха протести
Коментари Харесай

Въпреки данните на прокуратурата протестите в защита на д-р Иван Димитров продължават

Тази вечер в няколко български града още веднъж се организираха митинги в отбрана на лекар Иван Димитров, съобщи БТВ.

Трупът на Георги Джевизов - Жоро Плъха беше открит сутринта на 2 март на капака на автомобил пред постройката, където се намира кабинетът на регионалния шеф на Пловдив Здравко Димитров. Д-р Иван Димитров, който е шеф на рентгеновото поделение в болничното заведение в Пловдив, беше арестуван за убийството на циганина Жоро Джевизов. Арестът му провокира бурни реакции и митинги на разнообразни места в страната.

Днес лекарят беше освободен против подписка.

Тази вечер пловдивчани още веднъж се събраха на митинг в отбрана на Димитров на метри от прокуратурата. Демонстрантите не имат вяра на позицията на прокуратурата. Те упорстват за смяна в законодателството, касаещо неприкосновеността на персоналната благосъстоятелност.

В Бургас също имаше митинг в отбрана на Димитров. Той стартира 18,00 ч. пред Съдебната палата и мина в шествие до постройката на общината. Протестиращите упорстват за промени в законодателството. Лекари от Шуменската болница също излязоха на митинг с искане за промени в законодателството, които да подсигуряват сигурността и отбраната на българските жители. Протестиращите показаха поддръжка за Димитров, само че уточнявайки, че не вземат страна по случая и приканиха проверяващите бързо да разрешат случая, добавя малкия екран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР