Тази вечер в 21:30 часа отборите на Милан и Интер

...
Тази вечер в 21:30 часа отборите на Милан и Интер
Коментари Харесай

Милан и Интер ще мерят сили в люта битка за топ 4

Тази вечер в 21:30 часа тимовете на Милан и Интер излизат един против различен в " Дерби каузи Мадонина " - едно от най-големите дербита на Апенините. Двата отбора застават един против различен в борба за Милано, само че и за място в топ 4. Двубоят е от 28-ия кръг на Серия " А ".

И тази година миланските грандове не съумяха да се опълчват на Ювентус, който се е запътил решително към осма поредна купа. Все отново и при " росонерите " и при " нерадзурите " има забележим напредък. Двата тима към този момент са съществени кандидати за местата в топ 4, които дават право на присъединяване в Шампионската лига.

Преди днешния мач Милан е на третата позиция във краткотрайното класиране с точка повече от своя огромен съперник. Всеки от двата отбора ще желае да вземе успеха първо с цел да зарадва своите почитатели, които цяла година живеят за този мач, само че и за извънредно скъпите три точки против директен съперник в борбата за челните места.

Милан се намира в по-добра форма в последно време. Възпитаниците на Дженаро Гатузо записаха 5 следващи победи в последните си 5 мача и несъмнено настроението е приповдигнато.

В същото време Интер сподели някои съмнения в последно време. Драмата с новия контракт на звездата на отбора Мауро Икарди си оказва своето въздействие на представянето на тима, който има единствено 1 победа в последните си три мача в шампионата. За похлупак пристигна и неприятното отпадане от Лига Европа на 1/8-финала от Айнтрахт (Франкфурт), което още повече подвигна напрежението върху Лучано Спалети и футболистите му преди огромното дерби.

В последните 110 години двата отбора са се изправяли 222 пъти един против различен в публични мачове. Статистиката посред им е много изравнена, като леко преимущество има Интер със 79 победи против 76 на Милан и 67 равенства. През първия полусезон конфликтът приключи с минимална победа с 1:0 в интерес на Интер, като в този момент " росонерите " са настроени за реванш.

Дженаро Гатузо се радва на съвсем цялостен състав за този мач. Единствено трайно контузеният Джакомо Бонавентура няма да може да вземе присъединяване в срещата, само че всички останали играчи са разполагаем на наставника.

В същото време в Интер имат някои проблеми. МАуро Икарди продължава да е отвън сметките на треньорския щаб, а Раджа Наинголан също няма да може да вземе присъединяване в дуела. Жоао Миранда има късмет да играе с маска, откакто получи фрактура на носа.

Серия " А ", 28 кръг:
МИЛАН - ИНТЕР

Вероятни сформира: МИЛАН: Донарума, Калдара, Мусакио, Романьоли, Родригес, Кесие, Бакайоко, Пакета, Сусо, Чалханоолу, Пьонтек

ИНТЕР: Ханданович, Д`Амброзио, Де Фрай, Скриняр, Асамоа, Галярдини, Брозович, Политано, Марио, Перишич, Мартинес

Стадион: " Джузепе Меаца ", Милано
Съдия: Марко Гуида
Начало: 21:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Серия А 28 кръг, неделя 17 март  Милан 21:30предстои  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР