Тази вечер украинският президент Владимир Зеленски не пропусна и направи

...
Тази вечер украинският президент Владимир Зеленски не пропусна и направи
Коментари Харесай

Зеленски: Оптимистичните думи не заглушават взривовете на руските снаряди

Тази вечер украинският президент Владимир Зеленски не пропусна и направи съвсем ежедневното си към този момент послание към нацията и разяснява новината .

" Сигналите, които чуваме от преговорната маса, могат да се нарекат позитивни, само че те не заглушават гърмежа на съветските снаряди ", споделя Зеленски, представен от УНИАН.

Според него украинската страна осъзнава всички опасности и не вижда причина да се доверява на думите на тези или други представители на страната, която " продължава да се бори за нашето заличаване ".

Той акцентира, че обстановката в страната не е станала по-лека , а украинските въоръжени сили са единствената гаранция за " нашето оцеляване като народ. Като страна ". Зеленски декларира: " Врагът към момента е на наша територия. Обстрелът на нашите градове продължава. Мариупол е блокиран. Ракетните и въздушните удари не стопират . Това е действителността. Това са обстоятелства. "

Малко след излъчването на видеообръщението на Зеленски в Киев бе оповестена въздушна паника и се появиха информации за гърмежи.
 Лондон съди Путин по делата, а не по думите - желае цялостно евакуиране от Украйна
Лондон съди Путин по делата, а не по думите - желае цялостно евакуиране от Украйна

За обмисляне на вероятните стъпки към възможни спокойно съглашение

Президентът на Украйна прикани никой да не се подвежда по изказванията на Москва за преустановяване на настъплението против Киев. " Не виждаме причина да се доверяваме на думите на представители на страна агресор ", уточни Зеленски.

Също по този начин Зеленски акцентира, че е преждевременно въобще да се повдига въпросът за анулация на глобите против Русия. " Въпросът за глобите не може да бъде повдиган, до момента в който войната не завърши, до момента в който не си върнем това, което ни принадлежи, и до момента в който не възстановим справедливостта ", съобщи украинският президент.

" Украинците не са наивни хора . Както през тези 34 дни на инвазия, по този начин и през последните осем години на война в Донбас украинците към този момент научиха, че може да се има вяра единствено на съответен резултат.
 Байдън: Чакаме да забележим идващите дейности на Русия в Украйна
Байдън: Чакаме да забележим идващите дейности на Русия в Украйна

Вашингтон и неговите съдружници не престават със глобите и помощта за Украйна

Украйна е решена да договаря и ще продължи преговорния развой дотолкоз, доколкото това в действителност зависи от нас, продължава Зеленски и повтаря главните положения на украинската позиция - съветските войски да изоставен окупираните територии, да бъдат обезпечени суверенитетът и териториалната целокупност на Украйна без взаимни отстъпки - такива няма да има. " Това са ясни правила. Това е ясна визия за вероятния резултат. "

Зеленски се обръща и към клевети, най-много в обществените мрежи, за които припомня, че решенията, които са от смисли на народа на Украйна, не се взимат от един човек или група хора а от целия народ - " От мъдрия народ на Украйна " .

Положителни сигнали пристигнаха през днешния ден от първия кръг договаряния сред делегации на Украйна и Русия, които се организираха в Истанбул. Това беше следващия кръг, само че първия в турската столица, където преди три седмици се срещнаха външните министри на двете страни Лавров и Кулеба без да реализират по-сериозен резултат.
 Русия: Първи стадий от интервенцията - изпълнен, Военновъздушни сили и Военноморски сили на Украйна са отстранени
Русия: Първи стадий от интервенцията - изпълнен, Военновъздушни сили и Военноморски сили на Украйна са отстранени

Москва насочва напъните си към освобождението на Донбас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР