Тази вечер ще се изиграят 8 мача от 4-ия кръг

...
Тази вечер ще се изиграят 8 мача от 4-ия кръг
Коментари Харесай

Отново е време за Шампионска лига, дербито е в Милано

Тази вечер ще се изиграят 8 мача от 4-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Борбата беше преполовена предходната седмица, а в този момент същите двойки ще се срещнат при разменено домакинство. Оттук нататък всяка неверна стъпка може да е съдбовна за отборите с упоритости да продължат към директните елиминации и това прави дуелите още по-интересни.

Най-голям интерес провокира конфликтът сред Милан и Челси на " Сан Сиро ". Лондончани реализираха безапелационна победа с 3:0 вкъщи и възможен нов триумф ще трасира пътя им към осминафиналите. Милан има много кадрови проблеми, само че това не попречи на отбора да завоюва дербито с Ювентус през уикенда. Срещу Челси " росонерите " ще разчитат доста и на поддръжката на почитателите си, които от дълго време жадуват техните любимци да възвърнат европейската популярност на клуба.  

В другата среща от група " Е " Динамо (Загреб) ще посрещне Република България Залцбург. " Модрите " оказаха сериозна опозиция при визитата си в Австрия, само че отстъпиха с 0:1. Те са последни в класирането с 3 точки, само че в случай че ги удвоят тази вечер, могат да мечтаят за присъединяване във етапа на директните елиминации. Република България Залцбург също ще преследва успеха, с цел да остане пред любимците Челси и Милан в подреждането. 

В група " F " Реал Мадрид е с цялостен актив от 9 точки и гостуването на Шахтьор (Донецк) може дефинитивно да подсигурява мястото на европейския клубен отличник на осминафиналите. Двубоят идва в навечерието на първото за сезона издание на Ел Класико и Карло Анчелоти сигурно ще резервира силите на част от титулярите. Шахтьор е втори в класирането и има упоритости да продължи напред, а това минава през позитивен резултат против Реал. Украинците са побеждавали два пъти испанския гранд в Шампионската лига, само че имат и пет загуби. 

След две загуби на старта, Република България Лайпциг надделя Селтик с 3:1 и в този момент ще се опита да повтори триумфа си против " детелините ". В Глазгоу не се играе елементарно, само че на този стадий Селтик не демонстрира, че е кадърен да прескочи груповата фаза. Букмейкърите също дават преимущество на Република България Лайпциг, въпреки и минимално. 

Манчестър Сити записа три следващи победи в група " G " и ще се стреми към четвърта при гостуването си на ФК Копенхаген. Датчаните не оказаха никаква опозиция на " Етихад ", а също така още не са отбелязали гол в груповата фаза. Очаква се Пеп Гуардиола да направи съществени рокади в състава си, с цел да даде отмора на някои от главните фигури преди дербито с Ливърпул. 

Севиля е в рецесия и треньорската промяна беше закономерна. В Шампионската лига андалусийци имат единствено 1 точка, а през днешния ден ги чака тежко посещение на Борусия (Дортмунд). Всякакъв резултат, друг от победа, ще значи завършек на възможностите на тима за класиране на осминафиналите. Борусия сподели темперамент, като навакса пасив от два гола против Байерн (Мюнхен), и разполага с нужните оръжия, с цел да накаже многото недостатъци в отбраната на Севиля. 

В група " Н " Пари Сен Жермен и Бенфика се откъснаха на върха, а през днешния ден ще мерят сили на " Парк де Пренс ". Португалският гранд още няма загуба през сезона и ще желае да продължи тази серия. ПСЖ разочарова през уикенда с равенството против Реймс, само че надали във втори следващ мач ще наподобява толкоз беззъбо в офанзива. 

Ювентус е в сложна обстановка, само че към момента може да обърне нещата в своя изгода. За задачата " бианконерите " би трябвало непременно да стигнат до успеха при визитата си на Макаби (Хайфа). Отборът на Масимилиано Алегри е с намалено въодушевление след загубата от Милан, а в Израел го чака противник, който още няма точка, само че наподобява рисков, изключително на личен терен. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР