Тази вечер президентът Румен Радев и съпругата му са домакини

...
Тази вечер президентът Румен Радев и съпругата му са домакини
Коментари Харесай

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия са гаранцията за вашия успех

Тази вечер президентът Румен Радев и брачната половинка му са домакини на обичайния абитуриентски бал за младежи в неравностойно състояние. Събитието е част от благотворителната самодейност „ Подкрепи една фантазия ” и се организира в резиденция „ Бояна ”.

" Иска се убеденост, желаят се фантазии, желаят се воля и старания, тъй като те са гаранцията за вашия триумф " - с тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно състояние. 

Зад всяка необятна усмивка и хубав тоалет довечера стои дете, израснало в дом или в приемно семейство. Като Мирослав Василев – зарязан от биологичните родители, само че получил любов и поддръжка от хора, които го приели като свое дете.

„ Вярвам, че точно компликациите построяват личността на човек, те построиха и мен, тъй като ми беше много мъчно да се разделя като дребен със фамилията ми, с майка ми, в действителност ги обичах доста тогава, само че не съм й ядосан ”, споделя Мирослав.

Днес споделя трепета от балната вечер дружно с приемния си татко.

„ Винаги ги учим на положително и да не стана по този начин един ден и те да основават деца и да ги оставят. Всичко да го вършат с ум и по правия път. Затова той избра да учи богословие ”, споделя Цветан Славчев, приемен родител.

Вече абитуриент, Мирослав е безапелационен е, че ще продължи образованието си. И един ден ще стане служител на реда.

„ Понеже от дребен ми е фантазия. Обичам да оказвам помощ на хората като цяло ”, споделя Мирослав Василев.

И Виктория, която е израснала в център за настаняване от фамилен вид в Габрово, желае да оказва помощ – по този начин, както на нея са подавали ръка в сложни моменти.

„ В даден миг от живота ми са помогнали доста педагози, по тази причина желая да предам това, което съм. Не желая да остава в мен. Искам да оказа помощ на дребните деца да израснат по метода, по който аз съм израснала и да видят, че има добра светлина ”, споделя Виктория Нисторова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР