Тази вечер от 21:45 часа България приема Сърбия в поредна

...
Тази вечер от 21:45 часа България приема Сърбия в поредна
Коментари Харесай

Преди България - Сърбия: нашите искат енергията от предишните мачове

Тази вечер от 21:45 часа България приема Сърбия в поредна евроквалификация за шампионата в Германия следващата година. Двубоят е на стадиона в Разград.

Срещат се първият и последният, а в ролята на новобранец е нашият тим, който с една точка от три мача е котвата на групата и не влиза в положително въодушевление в борбата след 1:1 против другия новобранец Литва в събота.

" Репрезентацията " е отпред с 4 т. от два дуела.

Вчера селекционерите на двата тима - надлежно Младен Кръстаич и Драган Стойкович, дадоха конференции с по един футболист. На брифинга на " лъвовете " беше обиден вчерашният скандал, провокиран от фотография в литовска медия от оставена в хаос съблекалня, за която се твърди, че е била на българския отбор.
Снимката от съблекалнята
От името на тима приказва капитанът Кирил Десподов, който отхвърли действителността на фотографията. Той описа, че когато тимът ни е бил в съблекалнята, в нея е имало маса, на която били оставени и храната, и бутилките с вода. И никой от селекцията ни не си е разрешавал да се отнася с пренебрежение. 

" Първо желая да защитя нашия хазаин и нашите масажисти. Не знам кой е направил тази фотография. Имаше една маса, всичко беше на масата. Всичко беше там, храната. Някой е дръпнал масата, тъй като на фотографията няма маса и по-късно е снимано. Несериозно. Ние не сме оставили съблекалнята по този метод. Знам какви хора работят в тима и знам, че това няма по какъв начин да се случи. Хората се усещат зле от това. Където и да е гостувал българският тим, такива неща не са се случвали на никое място ", съобщи Десподов, представен от Българска телеграфна агенция.

Кръстаич добави следното:

" Аз съм един от дребното хора, които не четат нищо. Приемам някои неща прочувствено. Впоследствие разбрах, само че не желая да разясня. "
" Това са най-хубавите футболисти, с които разполагаме "
Кръстаич и Десподов регистрираха, че следва мач с най-хубавия тим в групата, който е любимец. Но прибавиха, че шансове за победа има, стига да се покаже упоритост и " силата " от предходни срещи.

" Очаква ни Сърбия - най-хубавият тим, за това мисля сега. Отличен отбор, играят добър футбол. Тактически са доста мощни. Но ние сме амбициозни. Имат доста мощни самостоятелни качества, само че имат и недостатъци. Надявам се да създадем добър мач ", стартира Кръстаич.

" В тези мачове би трябвало да се борим. Има какво да губим, не мога да кажа, че няма. Ние желаеме да спечелим точки. В тези мачове младите футболисти би трябвало да покажат темперамент, да им се обърне внимание. Очаквам на следващия ден да видя тази сила, която я имаха в другите мачове, без първото полувреме против Унгария. Това не е нещо, което има потребност от опит и класа ", добави някогашният национал и треньор на Сърбия.

След това той приказва и на нормалния въпрос, който участва на всяка конференция на националния тим - за какво играят хора, които не са титуляри в клубните си отбори. Такива рецензии има освен от почитатели, само че и от много някогашни национали и специалисти. 

" Подмладихме тима, имаме много младежи. Нямаме футболисти от водещите шампионати като се изключи Илия Груев. Имаме капитан, който е екстракласа. И това е. Питате ме тези, които не играят, за какво не играят в клубовете? Не мога да кажа, само че това е най-хубавото, с което разполагаме. С изключение на Недялков и Димо Кръстев, които са контузени и не са тука, други пропуснати няма. Ако имате по-добри, дайте ми ги. Аз давам отговор за тима. Това е ". 

" Когато никой не носи отговорност, е елементарно да се приказва. Не сме Сърбия да играе във Виена против Йордания с едни 11, а на следващия ден против нас с други. Сезонът беше дълъг и изтощителен. Дано и в бъдеще и ние да имаме добър тим. Не вършим някакви екстра-тренировки, само че се опитваме да ги вкараме в темп. Не мога да запитвам клубовете за какво не ги пускат да играят ". 

Специалистът разяснява бъдещето си - поради и спекулациите, че може да бъде сметнен, и дали в действителност към този момент няма напън върху него от управлението на БФС:

" Когато няма резултати, ще има напън. Ако не работим добре, имам терзание. Но като знам по какъв начин работим... Мачовете с Черна гора и Литва просто не демонстрираха резултатите, които заслужавахме. Искам от тях да приготвят оптимално отговорно. Работя с чиста съвест. "

След това се спря и на противника и на възможностите на България:

" Знам къде са проблемите на Сърбия и къде можем да ги ударим. Моето предпочитание е да победим с цялото ми почитание към тима на Сърбия. Утре е просто един мач - 90 минути. Футболът е най-важното нещо от маловажните. И се надявам да победим. Не е проблем, че ще чувам химна на Сърбия от пейката на България ", приключи селекционерът ни.
Кирил Десподов: Не сме любимци, само че това е добре
" Утре ни чака най-хубавият тим в групата. Изключителни футболисти и като отбор, и като характерности. С доста добър треньор. Но най-важното е ние какво ще създадем ", стартира капитанът Кирил Десподов.

" Ние не сме любимци, само че това е по-добре и за нас. Мачът в Литва преди два дни? Добър мач, само че резултатът не е добър. Всеки се раздаде на 100 %. Футболът е игра на голове обаче. Но в случай че играем както против Литва, в случай че изпълняваме напътствията на треньора, със същата сила, ще се поздравим с триумф ", има вяра крилото на Лудогорец.

Попитан дали има заплаха прекомерно младият български тим да загуби авансово психологическия дуел със Сърбия поради имената, визитките на съперника, той сподели:

" Футбол със боязън не се играе. Никой не е на 15. Всички са по 19-20 години и би трябвало да дадат най-хубавото от себе си. Това е сцената, на която ще ги видят. Не всеки се абстрахира от медиите, само че се надявам да нямаме проблеми от това естество. "
Сърбите: Няма да подценим българския тим, изпитваме единствено почитание
Преди Кръстаич и Десподов, пред медиите застанаха селесционерът на гостите Драган Стойкович и една от звездите - Душан Тадич. Стойкович, именуван Пикси, е легенда на футбола в западната ни съседка.

" В положително разположение на духа сме в Разград. Радваме се, че ще играем на прекрасен стадион и отличен терен. И всички сме в оптимално положение, стартира Стойкович във връзка поредицата от травми, които го лишиха от доста качествени играчи, сподели той.

На въпрос дали към момента има съмнения към тактиката, той отговори:

" Утре ще играе тим, с който считам, че може да спечелим мача. Няма никакво подценяване на българския отбор, имам голямо почитание към този състав. Това е доста млад състав, който желае да се покаже. Съперникът ни има няколко отлични играчи, като Десподов, Чочев и Илиев, който впечатляват. "

" Идеята е да продължим положителната форма. Преди началото на квалификациите споделих, че всеки мач за нас ще бъде край. Утре е край номер 3. Първите два сме ги решили в наша изгода. Искам да преобладаваме и това да ни донесе преднина в резултата. Дойдохме в Разград да играем добър футбол и да победим. И няма да е елементарно ".

Тримата топ нападатели на Сърбия няма да играят поради травми. Но в сръбския състав има нови млади гении, които чакат своя късмет.

Попитан на кого ще заложи при неналичието на контузените на Влахович, Йович и Митрович, той сподели:

" Ще реша кой всред Йованович и Йовелич ще стартира, а може и двамата ".

Пред Стойкович се открива една любопитна опция и тя е обвързвана с това, че за първи път ще води отбора си против тим, на който отпред е различен негов съотечественик. Но Кърстаич е освен сърбин, само че и добър треньор и другар на Пикси, изясни той.

" За първи път в кариерата ми излизам против сърбин. Той е мой добър другар и доста добър треньор. Българският тим и той самият имат проблеми, сигурен съм. Няма алтернатива, че на следващия ден ще бъде оптимално фокусиран за точки. Утре ще бъдем спортни неприятели, които ще дадат всичко от себе си. И ние ще бъдем фокусирани, но след края му ще бъдем още веднъж другари ", изясни Стойкович.
Душан Тадич: Това е съседско дерби
Капитанът на Сърбия и ас на " Аякс " Душан Тадич също отхвърли опцията българите да бъдат подценени.

" Юнските мачове са малко характерни, тъй като е края на сезона. Но сме огромни експерти и считам, че имаме оптимален фокус. Обичаме футбола, обичаме да играем за нашата страна ", сподели халфът.

" Добре готови сме и физически, и душевен, с цел да изиграем най-хубавия мач на следващия ден. Всеки мач със съседи е някакъв вид дерби. Но за нас тласък номер 1 е, че представяме своята страна. Гербът и фланелките са свещени. Излизаш на терена, браниш цвета на своята страна, а като чуеш химна няма по-голям тласък ", разяснява Тадич.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР