Тази вечер лекари в УМБАЛ „Св. Анна“-София са били обект

...
Тази вечер лекари в УМБАЛ „Св. Анна“-София са били обект
Коментари Харесай

Брутална агресия в Окръжна болница


Тази вечер лекари в УМБАЛ „ Св. Анна “-София са били обект на брутална експанзия. Около 4 часа сутринта в Клиника по хирургия е викната за консултация доктор от КАИЛ на болничното заведение. Консултацията се е налагала поради лекуването на тежко болен пациент. В това време различен пациент, който е признат в болничното заведение за планова интервенция, стартира да вилнее в коридора на Първо поделение на Клиника по хирургия. Удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри. Размахва и белезници и заплашва с арест. Предварително е поставил на камерите гумени ръкавици, за да предотврати видеозаснемането. Чупи и вратата на клиниката.

Говорителят на болничното заведение Антон Луков изясни, нападателният пациент е почнал да вилнее по етажа – блъскал е лекари и ги е удрял. Те са били обект и на брутална вербална експанзия. Две лекарки и сестра са съществено потърпевши. Едната е приета в болница незабавно след експанзията в клиника по реанимация – със подозрения за комоцио. Главата и е била блъскана в стената. В момента я подлагат на неврологични прегледи. Другите две са по-леко потърпевши. Те имат повърхностни пострадвания. Вандалската история е траяла доста време. Пострадалите медици са в душевен потрес.

Говорителят на болничното заведение отхвърли да разяснява по какъв начин нападателният пациент е напуснал болничното заведение. В момента се води разследване. Ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна “- София АД изрично застава зад лекарите работещи в болничното заведение и има вяра, че по отношение на виновникът ще бъде приложена цялата мощ на законите в страната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР