Тази сутрин започна подготовката на терена на съборената преди четири

...
Тази сутрин започна подготовката на терена на съборената преди четири
Коментари Харесай

Зико се намеси лично заради новата къща, която ще изникне на метри от Главната

Тази заран стартира подготовката на терена на съборената преди четири години къща на ул. " Гладстон " 12, проектирана от чешкия проектант Йосиф Шнитер за търговеца на тютюн Васил Куцоглу. Несъществуващата към този момент постройка се намира на метри от постройката на община Пловдив и Цар Симеоновата градина, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Кметът персонално се намесил. " Имаше огромна машина. Извиках отрасловите заместник-кметове и машината беше извадена на открито. Разпоредихме на обекта да влизат машини до 3.5 тона и в бъдеще да не влизат през ул. " Емил де Лавеле ", а от другата страна. Обектът ще бъде следен до построяването му. Ако би трябвало, вложителите ще създадат застраховка на пътя, с цел да може при повреди на пътя да бъдат поправени " - описа градоначалникът.

След разчистването на терена тук ще се издигне нова постройка, като наложително изискване е да се възвърне фасадата. Проектът на арх. Румяна Пройкова е утвърден от НИНКН, след което община Пловдив издаде строително позволение за обекта. Археолозите Десислава Давидова и Здравка Коркутова ще създадат проучване и ще следят работата на терен.

Припомняме, че , която бе оповестена за монумент на културата и която неведнъж е била със заменено предопределение, провокира огромен скандал. Инвеститорът Вероника Иванова даде обещание пред  Plovdiv24.bg , че къщата ще бъде възобновена в достоверния й тип по архивни данни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР