Тази сутрин приключи последното дежурство на гл. инспектор Васил Иванов

...
Тази сутрин приключи последното дежурство на гл. инспектор Васил Иванов
Коментари Харесай

След 42 г. служба: Началникът на пожарната в Мездра излезе в пенсия /снимки+видео/

Тази заран завърши последното дежурство на гл. контрольор Васил Иванов - шеф на Районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Мездра. От през днешния ден той е към този момент пенсионер, след близо 42 години в редиците на националната пожарна и Министерство на вътрешните работи.
Той получи поздрави от своите сътрудници, от близки и другари. За проявения професионализъм и себеотдаване в своята дългогодишна професионална активност, от която през последните 21 години и като шеф на РСПБЗН-Мездра, през 2022 година той бе почетен с Почетен знак на Министерство на вътрешните работи 3-та степен. Това е едно от най-високите оценки във вътрешното министерство.
В постройката на пожарната, в наличието на представители на управлението на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, кметът на община Мездра Иван Аспарухов и пожарникарите от Районните служби Мездра и Роман се организира малко празненство по случай неговото пенсиониране.
„ Вече настъпи момента, колкото и да ми е тъжно, да напусна пожарната ", сподели Васил Иванов пред своите сътрудници. „ Пределната ми възраст за работа пристигна. Много години изкарах единствено с пожарната. От 18 година, когато приключих учебно заведение, до 60 годишна възраст. Искам да уверя кмета, че пожарната я оставям в доста положително положение. Нека Общината бъде спокойна, че ще се отреагира на всяко едно произшествие. Служителите са положителни, подготвени “, допълниИванов.
От името на управлението на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Враца гл. контрольор Дилян Йончев - шеф на бранш „ Превантивна и контролна активност “ пожела на гл. контрольор Васил Иванов на първо място здраво здраве и забележително дългоденствие, спокоен и благополучен пенсионерски живот, триумфи във всяко начинание.
Той връчи и приветствен адрес от шефа на РДПБЗН-Враца комисар Кирил Василев:
„ Най-сърдечно ви приветствам по случай навършването на 60 години. Благодарим ви за проявения висок професионализъм през годините на взаимната ни работа. За самоотвержеността и всеотдайността ви като шеф на Районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Мездра, при обезпечаване на пожарната сигурност и отбрана на популацията. Тези качества ви трансформират в образец за поколенията, които вървят или ще тръгнат по вашия път в нашата сложна и рискована специалност. Желаем ви здраво здраве и триумфи в новите инициативи. “
„ Трябва да бъдем признателни на хора като него, които са отдали са отдали над 40 години на службата, сподели кметът на община Мездра Иван Аспарухов. През това време се свърши доста работа. Не мога да не му благодаря за това. Имали сме постоянно взаимна съгласуваност и дейности, помагали сме си. Благодаря на Васил, че оставя пожарната в цялостна бойна подготвеност и му поисквам здраве. За мен най-радостното е, че виждам толкоз младежи в тази извънредно виновна институция “, сподели още градоначалникът.
Главен контрольор Васил Иванов получи и приветствен адрес от Общинския съвет в Мездра, който му бе връчен му от общинския консултант Тихомир Илчев.
Неговите сътрудници направиха алегоричен подарък на своя доскорошен шеф в символ на признателност и благодарност към взаимната им работа.
Дългогодишният чиновник бе изпратен по остаряла пожарникарска традиция с писък на сирени, включена светлинна сигнализация и изкъпан с вода от пожарникарски шлангове.
Колеги на Иванов споделиха, че това е остаряла традиция в средите на огнеборците и всеки от тях, който излиза в подобаващ отдих, минава през ритуалното къпане. То е самобитно сбогуване и с водата - най-верният асистент в борбите с огнените произшествия, то е и благопожелание на индивида да му върви по вода в идния граждански живот.



Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР