Тази сутрин посланикът на Сирия у нас, Oрас Махмуд, помоли

...
Тази сутрин посланикът на Сирия у нас, Oрас Махмуд, помоли
Коментари Харесай

Посланикът на Сирия помоли България за самолети, жертвите на земетресенията надхвърлиха 28 000

Тази заран посланикът на Сирия у нас, Oрас Махмуд, помоли в ефира на NOVA българското държавно управление да помогне със самолети, с които да се достави помощ за Сирия.

„ Събираме помощи в посолството. Има и центрове в разнообразни градове. Опитваме се да намерим метод тази помощ да стигне до потърпевшите ”, разясни Орас Махмуд.

Тя добави, че помощта идва единствено по въздушен или морски път, защото сухопътните граници са затворени. И посочи, че хората в Сирия се нуждаят от екипи, съоръжение и медикаменти.

Опустошителните трусове в Турция, засегнали тежко и Сирия, са лишили живота на над 28 000 души, съобщи Франс прес, като се базира на данни на локалните управляващи на двете страни.

В Турция жертвите са към този момент 24 617, а в Сирия починалите са 3 574.

Според Световната здравна организация 26 милиона души в двете страни евентуално са били наранени от трусовете. Организацията прикани за събиране на 42,8 милиона $ за бедстващите.

В същото време филантропични организации алармираха, че са разтревожени от появяването на холера в Сирия.

В петък сирийското държавно управление позволи доставката на филантропична помощ в цялата страна, включително и в бунтовническите региони, в които 5,3 милиона души рискуват да се окажат без заслон.

В същото време за първи път от 35 години насам бе отворен и пропускателен пункт сред Турция и Армения за доставка на филантропична помощ за Турция.

А в Хатай избавиха 7-месечно бебе след 140 часа престой под руините.

Според турски медии двегодишно момиченце на име Ася също е било извадено измежду отломките в Хатай. Спасени са били още 70-годишна жена в Кахраманмараш, както и 35-годишна майка с нейната 6-годишната щерка в Адъяман.

Паркингите, стадионите и спортните зали в Южна Турция към този момент са превърнати в спонтанни морги, където хората търсят телата на околните си.

Близо 32 000 души са мобилизирани в избавителните интервенции в Турция. В региона са ситуирани и над 25 000 турски военни, които също оказват помощ в търсенето на още оживели.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР