Тази сутрин пет екипа криминалисти влязоха в петте траурни бюра,

...
Тази сутрин пет екипа криминалисти влязоха в петте траурни бюра,
Коментари Харесай

Полицаи нахлуха в погребалните агенции в Бургас

Тази заран пет екипа криминалисти влязоха в петте траурни бюра, които работят в морския град.

Докато документите на компаниите бе проверявана, репатриращ автомобил подвигна катафалка на една от тях и я транспортира в "Пътна полиция ", заяви "Бургас Инфо ".

„ Проверяваха общоприети неща – касови бонове, контракти за наем. Погребалният бизнес е непрекъснат обект на внимание от страна на страната и на локално равнище в Бургас. Всички компании имаме ежемесечни инспекции, проверки, непрекъснат тормоз. Днес се получи лека принуда. Нещо от вида: елате, тъй като ще ви изнесем колите, лека инспекция в КАТ ще им извършат. Аз имам протокол, който не съм прочел още. Искат документи да им представим. Той казусът е, че всички компании в града имат проверка. Аз бях в Национална агенция за приходите, а по едно и също време тук имало инспекция. Той човек би трябвало да се раздели на 8, с цел да угоди на всички институции в града “, сподели притежателят на една от траурните организации Кристиян Киров.

Проверката стартира, откакто за последните няколко месеца в Бургас бяха запалени катафалки на две от компаниите, занимаващи се с погребални услуги. Последният случай бе от 8 декември, а траурната кола бе опожарена с коктейл "Молотов ".

Според работещите в сектора война сред петте частни компания и общинската няма. Палежите обаче били сигнал за друго.

„ Искам да кажа, че това е един остарял способ, с цел да разчистват пътя на пазара за този тип активност. Абсолютно изрично декларирам, че война сред погребалните организации няма. Много постоянно, когато стане въпрос за такава война сред компаниите, погребалните намесват Митьо Очите. Искам да кажа също изрично - нищо общо няма този човек с погребалните агенции”, съобщи Стефка Димитрова, шефка на траурна организация „ Гея”, представена от "Нова телевизия ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР