Тази сутрин отново разговарях с моя приятел и колега Виктор

...
Тази сутрин отново разговарях с моя приятел и колега Виктор
Коментари Харесай

Борисов: Чух се с моя приятел Орбан, Унгария ще продължи да ни подкрепя за Шенген

„ Тази заран още веднъж разговарях с моя другар и сътрудник Виктор Обран. Информирах го, че през вчерашния ден Народното събрание дефинитивно отстрани спомагателната такса за транспорт на газ. В края на седмицата решението ще бъде оповестено и в Държавен вестник “.

Това разяснява в профила си във Facebook водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ С унгарския министър председател се обединихме към извода, че всички въпроси в двустранните ни връзки са изчистени и Унгария ще продължи да поддържа изрично България в пътя ѝ към Шенген.  Партньорството сред нашите два народа постоянно е било водещ принцип в връзките сред България и Унгария. Двамата с Орбан си дадохме ясни гаранции, че и отсега нататък ще продължим да си сътрудничим в изискванията на разговор по всички тематики от дневния ред на Европейски Съюз “, показва някогашният министър председател.

Страната получава 4,5 милиарда кубически метра газ годишно от Русия

Преди дни Унгария предизвести, че ще наложи несъгласие на България за присъединението ѝ към Шенген, в случай че тя не анулира таксата върху преноса на съветски газ.

Дадохме на българите да схванат, че в случай че запазят (таксата) за дълго, в случай че заплашват сигурността на енергийните доставки за Унгария за дълго, тогава ще наложим несъгласие на влизането им в Шенген ", съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто.

Премиерът Николай Денков също по-рано разяснява това изискване.

„ Много ясно бяха изразени закани, че след Украйна може да има и други страни и това ясно би трябвало да го помним “, съобщи министър председателят

Вчера депутатите взеха решение да отпадне комерсиалната такса от 20 лева за мегават час върху вноса и преноса на съветски природен газ.

Докато Делян Добрев от ГЕРБ разясняваше съветския газ и дерогацията, към него атмосферата се нагорещяваше от партията на Костадин Костадинов
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР