Тази сутрин Истанбул осъмна в мрак заради проливния дъжд, който

...
Тази сутрин Истанбул осъмна в мрак заради проливния дъжд, който
Коментари Харесай

Порой блокира Истанбул

Тази заран Истанбул осъмна в мрак поради проливния дъжд, който продължава с нестихваща мощ от нощес насам. За един час в Истанбул са се изсипали 50 литра превалявания на един кв. м, като лимитът е 30 литра.

Дъждът аргументи големи наводнения по пътищата, залети са няколко квартала. Истанбул безусловно е в плен на пороите. Реки текат по улиците и в двете елементи на мегаполиса. Телевизиите демонстрираха хора, които плуват или се пробват да преминат през водите. Коли се носят по водата.

Трафикът е блокиран. На мостовете над Босфора са се образували дълги опашки от коли. Много хора не могат да се придвижат до работните места. На автомагистралата Е-5 има наводнени сектори. Духа мощен вятър.

Според синоптиците преваляванията се чака да продължат през целия ден с по-голяма мощ в обедните и следобедните часове. Валежите може да стигнат до 100 литра на кв. метър, което е доста съществено предизвестие. Засега няма спирания в електрозахранването, само че ситуацията в трафика е отчайващо. Не се оповестява за потърпевши хора.

Валийството на Истанбул насочи апел към жителите на мегаполиса да не потеглят на път с колите си.

„ За да няма още по-големи усложнения при пътуванията, породени поради интензивните превалявания, молим жителите да не потеглят на път с персоналните си коли, в случай че не е безусловно неотложно ", се споделя в обръщение на валийството, качено в Тwitter.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР