Тази сутрин десетки пътници останаха без превоз на столичната Централна

...
Тази сутрин десетки пътници останаха без превоз на столичната Централна
Коментари Харесай

Хаос на Централна автогара заради спряната линия София – Пловдив


Тази заран десетки пасажери останаха без транспорт на столичната Централна автогара, откакто през вчерашния ден стотици хора, закупили билети за транспорт от компания "Витоша експрес " по направление София – Пловдив, оповестява БНР. Те бяха принудени да търсят различни разновидности за напредване. Хората са имали закупен билет за линията, която компанията към този момент не обслужва. Причината е прекратеният на 29 юли контракт на компанията със Столичната община eдностранно, с едномесечно предупреждение.

Управителят на "Витоша експрес " Тихомир Асенов не вижда осъществени нарушавания на контракта за транспорт на пасажери от София до Пловдив. За Асенов е необяснимо за какво е било нужно "да се вършат такива показни акции, да се пращат екипи на ДАИ на двете автогари – в София и в Пловдив, да се сформират актове ".

Управителят твърди още, че от компанията са изразили подготвеност да транспортират пасажерите в тази обстановка, с цел да не се получава "социално напрежение " и няколкостотин души да останат без превоз.

Иван Николов, който оглавява дирекция "Транспорт " в Столичната община, изясни в предаването "Преди всички ", че Столичната община е прекратила контракта поради установено редовно несъблюдение на поетите от компанията отговорности и съответно поради неспазването на контрактуваната продажна цена за билет. Превозвачът е трябвало да продава билета за седем лв., а е правил това на по-висока цена.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР