Тази седмица у нас започнаха продажбите на най-новия смартфон на

...
Тази седмица у нас започнаха продажбите на най-новия смартфон на
Коментари Харесай

Huawei nova 9 е новото мощно бижу на компанията |

Тази седмица у нас започнаха продажбите на най-новия смарт телефон на Huawei, който е наличен в Европа. Става дума за модела nova 9, а точно с него ще ви срещнем от близко в сегашния материал. Както към този момент научихме от изявлението с Дерек Ю, президент за Централна и Източна Европа, Северна Европа, Канада и Турция на Huawei Consumer Business Group, устройството е позиционирано като флагман предопределен за младежи.

Стилен дизайн и първокласен екран

nova 9 незабавно сграбчва погледа с изтънчения си дизайн. Телефонът е ултратънък при дебелина от единствено 7.77 мм, а също така е и извънредно лек при почти тегло от 175 гр. Той е наличен в два цветови разновидността, Starry Blue и Black, като може да се трансформира в моден и грациозен аксесоар от всекидневието. Първата алтернатива е извънредно забавна и с матово покритие на гърба, което има и градиентен резултат с преливащи се цветове. Приятен акцент е и главната камера в овална секция с кръг в сребрист цвят, който е в горната ѝ част.

За стилната визия оказва помощ също по този начин извитият екран с извънредно тънки рамки изпод и от горната страна. Той е и значителен при диагонал 6.57 инча и има отлични свойства. Тук изпъква висока периодичност на освежаване до 120Hz, което разрешава постигането на гладка анимация и резултати при ежедневната работа и гейминг.

Екранът е OLED и пресъздава над 1 милиард цвята и то с отлични свойства, в това число и с високи равнища на бляскавост. Благодарение на това можете да се насладите на филми и сериали в чудесно качество, а това важи и за фотосите, в това число сниманите с устройството.

Бърза работа и бързо зареждане

Все отново обаче е добре да преминем и през детайлите за главния хардуер на телефона. За отличната си продуктивност той разчита на чипсет Snapdragon 778G 4G. Освен него има огромно количество памет, 8GB RAM и 128GB памет за файлове. Всичко това дава опция на смарт телефона да се оправи безпроблемно с съвсем всичко от мобилния свят.

Наличието на висока продуктивност и отличен екран е подкрепено и от издръжлива батерия с бързо зареждане. Huawei nova 9 има батерия с потенциал 4300 mAh, която ще даде най-малко ден устойчивост, само че сигурно в множеството случаи ще разполагате с повече време. За това има и режим за икономисване на сила, който да удължи издръжливостта.
Когато обаче зарядът намалее можете да употребявате включеното в комплекта бързо зарядно с мощ 66W. Какво обаче значи това? С едно малко зареждане от 18 минути получавате цели 60% заряд. Още повече, за 38 минути получавате цялостен заряд. Така можете доста бързо да презаредите след работен ден, в случай че ви чакат преживявания до късно вечерта.

Впечатляваща камера

За актуалните смарт телефони от висок клас е извънредно значимо да имат качествена камера. nova 9 не разочарова и в това отношение. Основната камера има четири датчика, а с това дава огромна еластичност при снимане в разнообразни условия. В нея има 50MP основен датчик, 8MP за обширни подиуми и два 2-мегапикселови надлежно за марко фрагменти и портретни резултати.



Снимките при добра околна светлина са с доста високо качество и можете да разчитате на съответно пресъздаване на цветовете при снимане. Кадрите са детайлни, а по този начин сигурно ще се насладите на сниманите подиуми. Правят усещане бързото снимане и положителната система за фокус, а по този начин няма да изпуснете идеалния миг за снимане. Има положително решение и за нощната снимка с нощния режим, с който фотосите в тези условия са вероятни и с положително за класа качество.

Освен това, с помощта на технологията AIS Video Stabilization както на предната, по този начин и на главната камера се лимитира резултата на треперещи ръце в клиповете. И двете камери могат да записват видео в резолюция до 4K. Основната камера може да снима видеа със Slow-Motion (забавен каданс), при който бързите дейности като скокове, придвижване на водата и така нататък се забавят неведнъж. Има и Time-lapse режим, с който заснемате продължителни клипове и по-късно виждате действието доста по-забързано.



С тези варианти можете да вършиме занимателни и забавни клипове, с които да впечатлите близките. Впечатляваща е и опцията да започнете запис на видео с главната камера и да превключите към селфи датчика, без да спирате. Има и варианти за едновременен запис с главната и селфи камера, когато да вземем за пример желаете да покажете реакцията си.
Вторият датчик в главната камера е за обстановките, в които желаете да обхванете по-голяма зона. Това са да вземем за пример красиви пейзажи, панорама на града от високо и така нататък Макро датчикът е профилиран за детайлни фотоси на обекти от близко. Това включва всевъзможни типове инсекти, само че и несъмнено напълно разнообразни неща като захарни кристали, листа и какво ли още не. С него можете да постигнете доста изобретателни фрагменти. Последният датчик прави допустимо снимането с боке ефект/портретна снимка. Става дума за фрагментите, в които снимате човек, а задният проект е размазан.



Селфи камерата е висококачествена и включва 32MP датчик, което я право изключително подобаваща за фотоси в разнообразни условия. И тук има портретен режим, в който можете да добавяте резултати и варианти за разкрасяване. Huawei включва и нощен режим, с който да постигате прилични резултати и при нищожна светлина. Телефонът може да снима и нощно селфи видео за моментите когато желаете да се изразите освен посредством фотография.

Софтуер

Най-вероятно сте наясно, че настоящите смарт телефони на Huawei идват с магазина за приложения AppGallery, като опция на изчезналите услуги и приложения на Гугъл. За да можете да постигнете бърз старт с новия си телефон, преминавайки от по-стар смарт телефон (Android или iPhone) можете да заложите на програмата Phone Clone. Чрез нея клонирате данни от остарелия си телефон към новия ви Huawei nova 9. Това може да включва контакти, фотоси, клипове и даже приложения (които са съвместими).

Отделно магазинът AppGallery е с вградена търсачка Petal Search за приложения. Така ще откриете и стратегии и игри, които не са налични в него. Освен приложения има и опция за потребление на Quick Apps, бърз достъп до формалния уеб страница на приложенията. Добра и потребна опция за някои оферти, които изискват GMS да вземем за пример или нямат съвместимо приложение.

AppGallery включва от ден на ден приложения и игри, както на международно по този начин и на локално равнище. Така да вземем за пример тук или посредством различен източник в магазина са всички съществени обществени мрежи и приложения за чат. Сред тях са Фейсбук, Instagram, Twitter, TikTok, Viber и така нататък Има и стратегиите на операторите, MyTelenor, MyVivacom и My A1.
В частта за банкиране са налични DSK Smart, RaiMobile, UBB Mobile, m-Postbank, My Fibank и така нататък Налични са също Phyre, A1 Wallet и Pay by Vivacom. За онлайн поръчки и извършване на покупки можете да изтеглите или стартирате eMAG, Domino’s Pizza, Takeaway, Happy, Grabo, Lidl/Lidl Plus, Aliexpress, Obuvki.bg, ZARA и други

За край

Huawei nova 9 е разполагаем в комерсиалната мрежа у нас с цена 999 лева, като можете да се сдобиете преференциално с него и с абонаментен проект от трите телекома. Телефонът има с какво да ви впечатли, а преди всичко това е елегантният дизайн с тъничък и лек корпус. Освен това има брилянтен екран за гледане на филми и фотоси при чудесно качество. Към това прибавяме още висока продуктивност, с която да не се притеснявате от каквото и да е в всекидневието, в това число и при гейминг.
Отличителна линия на телефона са и качествените му камери. С тях можете да снимате с положителни резултати както денем, по този начин и през нощта. Освен това nova 9 ви дава опция да развихрите изобретателните си заложби с голям брой режими за разнообразни условия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР