Тази седмица туристите се стичат към живописните Пламтящи планини в

...
Тази седмица туристите се стичат към живописните Пламтящи планини в
Коментари Харесай

Китайски туристи се стичат в Пламтящите планини въпреки горещата вълна

Тази седмица туристите се стичат към живописните Пламтящи планини в Китай, с цел да изпитат изгарящите високи температури на фона на горещите талази, които изпепелиха огромна част от Северното полукълбо.

Въоръжени с широкополи шапки и чадъри за спомагателна отбрана, туристите си правеха селфита до 12-метров термометър, който показваше в действително време температура на повърхността от 80 градуса по Целзий (176 градуса по Фаренхайт), сподели китайската държавна телевизия в сряда.

Всяко лято любопитни туристи се събират в Пламтящите планини на северния борд на Турфанска котловина в китайския район Синдзян, с цел да се възхитят на гофрираните им скатове от кафяво-червен пясъчник и да усетят свръхвисоката температура, която се излъчва от земята.

През последните дни температурите в Синдзян и други елементи на Азия, както и в Европа и Съединените щати, счупиха върхове, което още повече задължава страните по света да се борят с изменението на климата, което съгласно учените ще направи горещите талази по-чести, по-тежки и по-смъртоносни.

 

В неделя в отдалечено градче в Турфанска котловина беше записана оптималната температура от 52,2 градуса, с което беше усъвършенстван националният връх на Китай от 50,3 градуса, подложен в басейна през 2015 година

В този ден в оазисния град Турпан, ситуиран западно от Пламтящите планини, 31 локални метеорологични станции са записали температури над 45С, като оптималната в пет от тях е надхвърлила 50С, оповестяват държавните медии в сряда.

 

Фермерите в Синдзян, един от най-големите производители на памук в света, са били приканени да усилят поливането и напояването, с цел да не изсъхнат посевите им под палещото слънце.

Във вторник в Пекин бе регистриран 27-ият ден с температури над 35 °C, с което бе подложен нов връх за най-вече дни с високи температури за една година. Предишният връх на китайската столица беше 26 дни, подложен през 2000 година

Горещините се случват в миг, когато пратеници на Китай и Съединените щати - най-големите емитенти на парникови газове в света - водят интензивни маратонски договаряния в Пекин тази седмица за битка с изменението на климата.

 

 Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР