Тази седмица е свикано спешно заседание на съвета на директорите

...
Тази седмица е свикано спешно заседание на съвета на директорите
Коментари Харесай

Обвиненията в намеса в политиката на "Нетинфо" ще бъдат обсъдени на спешно заседание

Тази седмица е свикано незабавно съвещание на съвета на шефовете на " Нетинфо ". На него ще бъдат разисквани значими въпроси по отношение на бизнес резултатите и метода на ръководство на компанията. Сред тях са и обвиняванията в интервенция на " Нова броудкастинг груп " в публицистичната политика на осведомителните уеб сайтове в групата.

Това обявиха през днешния ден в изявление за " 24 часа " изпълнителните шефове на " Нова броудкастинг груп " Вяра Анкова и Николай Андреев. В средата на предходната седмица изпълнителният шеф и съучастник в " Нетинфо " Христо Христов излезе с остра позиция против протичащото се в новинарския отдел на компанията. Той упрекна " Нова броудкастинг груп " в " засилена интервенция в редакторската политика на уеб страниците " Гонг ", " Вести " и " Дарикнюз " ". От медийната компания незабавно отхвърлиха, че се месят в работата на публицистите и оповестиха, че се показват всички гледни точки.

В изявлението Вяра Анкова и Николай Андреев засегнаха и въпроса за измененията в " Нова телевизия ". По думите на Анкова бизнес решенията в медиите елементарно могат да бъдат показани като интервенция в свободата на словото. Според нея казусът би бил огромен, в случай че те не са професионално обосновани. " Но не може всяка промяна в една медия да се обгръща в реториката за възпрепятстване на свободата на словото. При все по-голямата конкурентна среда всяка една компания се трансформира. Понякога това е с цената на мъчителни промени ", отбелязва тя.

В началото на април малкия екран стана благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Месец по-късно беше освободена Силва Зурева - дълготраен член на борда на шефовете на " Нова телевизия ". Последва я Виктория Бехар, която за два месеца заемаше позицията " Стратегическо развиване " на новините и настоящите излъчвания на малкия екран.

През уикенда " Клуб З " заяви, че новото управление на " Нова телевизия " е предложило на трима проверяващи публицисти от медията смяна на трудовите взаимоотношения. Трудовите контракти на Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов ще бъдат прекъснати, като им се предлага да създават продукция, която след това да оферират на малкия екран. Бенатова и Николов потвърдиха пред " Клуб З " информацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР