Тази събота bTV Репортерите ще представи филма „Спирка BREXIT” на

...
Тази събота bTV Репортерите ще представи филма „Спирка BREXIT” на
Коментари Харесай

Спорът „за” и „против” брекзит – в bTV Репортерите тази събота

Тази събота bTV Репортерите ще показа кино лентата „ Спирка BREXIT” на репортера Илияна Димитрова и оператора Иво Иванов за последните, най-критични дни преди плануваното излизане на Англия от Европейския съюз на 29 март. След следващия избор в английския парламент тази дата не беше отсрочена и дните за финални сделки са преброени.

В устрема си да даде на феновете на bTV всеобхватна и справедлива картина на процесите в Европа в навечерието на идните избори, екипът на bTV Репортерите наблюдава настоящите събития от „ напускащия “ Лондон посредством отзиви, мнения и разбори на българи, живеещи и работещи във Англия, както и на локални политици, специалисти и стачкуващи.
Снимка: bTV
Във кино лентата Илияна Димитрова и Иво Иванов разкриват страховете и упованията на наши сънародници, които живеят в лондонския квартал " Уолтъмстоу ", именуван „ дребната България “. Сред тях е Елина Стоянова с нейната книжарница, включена в акцията на лондонския кмет Садик Хан за гостоприемството на английската столица след брекзит. Три месеца, откакто влиза в новините поради това, страхът от неразбираемото бъдеще помрачава насладата от признанието.
Утре английските депутати гласоподават серия ремонти за брекзит Семейство българи откри необикновен метод да изкаже позицията си – посредством торта „ Брекзит ”.
Щетите, които разводът с Европейски Съюз може да нанесе на българите с дребен и междинен бизнес във Англия, са забележими и в историята на семейство български сладкари, които оферират неповторима торта „ Брекзит” на своите клиенти в Лондон.
Снимка: bTV
Екипът на bTV споделя и историите на двама британци, взели крайни решения, с цел да запазят правото си на свободно напредване в Европа. Единият възнамерява да живее в България, а другият става немски жител, 80 години, откакто родителите му бягат от нацистка Германия във Англия.
Снимка: bTV
За пръв път пред българска телевизия приказва една от основните фигури в битката против брекзит в английския парламент – баронеса Уеткрофт, която е член на Камарата на лордовете и е издигната в сан от кралицата.
Брекзит: „ План Б “ за политиците, а за елементарните хора? Излизането на Англия от Европейски Съюз е драма освен за тези във властта, само че и за милионите, които ще платят цената на развода, уречен с референдума от 2016 година
А разногласието „ за” и „ против” брекзит се разиграва пред камерите на bTV от надпяващи се стачкуващи. Всичко това и още феновете на bTV Репортерите могат да видят във кино лентата " Спирка BREXIT " - тази събота, 9 февруари, незабавно след централната емисия вести в 19:00 часа.

„ Спирка BREXIT” е част от журналистическата поредност на bTV Новините „ Промяната Европа “, отдадена на идния евровот и провокациите, пред които се изправят България и страните членки на изменящия се Европейски съюз. Проектът е израз на устрема на редакцията с най-високо доверие в България да даде на феновете на bTV цялостна и справедлива картина за процесите, които дефинират посоката и качеството на живота на хората и се осъществя в ефира на новините и настоящите излъчвания на bTV и bTV Radio, както и в специфична секция на btvnovinite.bg.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР