Тази нощ 46 души загинаха при катастрофа с автобус на

...
Тази нощ 46 души загинаха при катастрофа с автобус на
Коментари Харесай

45 души, сред тях 12 деца, загинаха в горящ автобус на АМ Струма“

Тази нощ 46 души починаха при злополука с рейс на автомагистрала " Струма ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Сигналът за случая е подаден малко след 2 часа тази заран. Превозното средство е с регистрация на Република Северна Македония. Той се е движил в ескорт с още три рейса. Най-вероятно е пътувал от Истанбул към Северна Македония, били са на екскурзия.

На мястото незабавно са изпратени екипи полиция, пожарна и Спешна помощ. Седем души са избавени и превозени в болнични заведения.

В рейса е имало 52-ма пасажери. Автобусът се е запалил след удар в мантинелата, само че ударите в мантинелите са два - и в дясната и в междинната, която разделя двете платна. По време на случая е валял слаб дъжд. Шофьорът на рейса е измежду починалите.

От " Пирогов " потвърдиха, че при тях са настанени след злополуката 2 дами и 5-ма мъже. Шестима са с изгаряния на лицето и на горните дихателни пътища. Седмият потърпевш е с фрактура на бедрото и е настанен в травматологията.

По първична информация физическото положение на ранените е устойчиво.

Хората са в тежка психотравма, изгубили са близки, деца. Скачали са от прозорците на рейса, оттова са и контузиите им, заяви проф. Мая Аргирова, шеф на клиниката по изгаряния в " Пирогов ".

Жертвите евентуално са жители на Северна Македония .

Стефан Янев съобщи, че това е невиждана по мащаба си покруса до този миг, води се разследване. Янев се обърна към медиите с апел да запазят салдото сред потребността да осведомят обществото и разбирането, че случаят е извънредно тежък и съзнанието, че всичко това се вижда и чува от околните на починалите.

АПИ: придвижването от пътен възел " Даскалово " до пътен възел " Долна Диканя " е лимитирано. Въведен е обходен маршрут.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков , който също е на мястото на случая, съобщи, че следствието ще обясни детайлностите. Напълно е допустимо запалването на рейса да е станало от допира с мантинелата. Чути са всевъзможни версии, в това число и приключване на гориво, само че към момента няма дефинитивни резултати.

Тепърва ще се открива дали има наклони на автомагистралата, които се отклоняват от допустимите.

Телата са изгорели до неразбираемост, посочи Рашков.

На този стадий версиите са човешка неточност или техническа нередовност като причина за тежкия случай, съобщи шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов .

Българският министър председател Стефан Янев е уведомил сътрудника си от западната ни съседка Зоран Заев. Премиерът на Северна Македония Зоран Заев пътува към България .

" Първо, желая да изразя съболезнования на околните на жертвите. Преди няколко минути българският министър председател Стефан Янев ме осведоми за огромната покруса на Автомагистрала " Струма " край Боснек. Там рейс с македонски номера е претърпял злополука и се е стигнало до покруса. В него са пътували 53 пасажери, 46 са починали, а 7 са закарани в болничното заведение, и са превозени към София. Помолих премиера да ме осведоми навреме за аргументите за случая. Македонските служби - министерствата на вътрешните работи и на опазването на здравето са осведомени, и още сутринта ще изпратят екипи, с цел да оказват помощ. Първо би трябвало да се удостовери от кое място на къде е пътувал рейса, само че евентуално вътре са пътували жители на Северна Македония, щом е бил с такава регистрация. Ужасен съм от нещастието, скърбя за случая. Благодаря на българските управляващи, които вършат всичко за опазването на животите на оживелите. Ще бъдем доста признателни за следствието на тази покруса. " - сподели Заев, представен от БГНЕС.

От посолството на РСМ в София са изпратили собствен представител в болница " Пирогов ".

По предписание на основния прокурор Иван Гешев делото за тежкия пътен случай на Автомагистрала " Струма " е предоставено на екип от следователи от Националната следствена работа. Вече са почнали дейности по следствието, прави се оглед на местопроизшествието.



Над 50 м мантинела е скъсал рейсът при случая на " Струма ", изясни кметът на Перник Станислав Владимиров. Причините за нещастието по думите му могат да бъдат доста - от мокрото трасе, до нехайство или заспиване на водача.

" На това трасе постоянно стават произшествия. То е с голяма денивелация в продължение на два километра. Това трасе е едно от най-тежките в нашата страна. " - добави Владимиров, представен от Нова телевизия.

АПИ: придвижването от пътен възел " Даскалово " до пътен възел " Долна Диканя " е лимитирано в двете направления. Обходният маршрут е: пътен възел " Долна Диканя " - път III-627 - Радомир, и път I-6 до пътен възел " Даскалово ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР