Тази неделя (17 октомври) в Павел баня ще се проведат

...
Тази неделя (17 октомври) в Павел баня ще се проведат
Коментари Харесай

Павел баня се обединява в благотворителна кампания за лечението на дете



Тази неделя (17 октомври) в Павел баня ще се проведат редица благотворителни събития, с които жителите на курортния град ще се включат в акцията за събиране на средства за 5-годишния Станислав Дончев.

Наскоро историята на дребното момче, страдащо от Детска церебрална парализа, закупи изключителна известност освен в района, само че и в цялата страна.

Припомням, че нужната сума за лекуване е 40 000 лв., с помощта на която Стаско, както всички го назовават, да се подложи на интервенция в турския град Истанбул, където да му бъде подложен ботокс в десния крайник, а след това да бъде направена и специфична шина.

Съпричастността към фамилията и родителите на Станислав – Ваня и Дончо Дончеви не стихва към този момент над седмица. Хиляди хора от елементарни доброжелатели през локални предприемачи и огромни компании до известни имена подаряват средства, разпродават артикули и провеждат благотворителни търгове, слагат кутии за събиране на дарения и още доста.

Именно една част от тези хора съумя да сплоти старания в една обща идея и да провежда неделен благотворителен ден за Стаско. Благодарение на тях на 17 октомври всички поданици и посетители на Павел баня ще отворят сърцата си и ще се съберат в поддръжка на фамилията на централния площад „ Освобождение “ в града. В програмата са планувани базари, театрални прояви и футболен шампионат, за който досега присъединяване са декларирали близо 100 души.

Графикът на деня започва в 10:30 часа, когато точно ще се състои разкриване на футболния шампионат на новата спортна площадка в Градския парк, а от 11:00 часа ще започва и първата футболна среща.

В 12:00 часа на обед пък следва разкриване на благотворителен базар за артикули, където всички искащи могат да дават своите непотребни облекла, обувки, домашни използва и други, а присъединяване ще вземат и деца до 4 клас от Павел баня, които собственоръчно ще изработят картички за продажба.

В 14:00 часа на Лятната сцена още веднъж на площада в града Фолклорния танцов отбор „ Детелини “ ще проведа своя открита подготовка, с която също ще се включат в акцията за Станислав.

Час по-късно – от 15:00 часа ще бъде открит и втория благотворителен базар, който ще бъде кулинарен щанд с разнородни оферти.

Организаторите твърдят, че ще бъдат положени всички старания настоящите противоепидемични ограничения да бъдат спазени.

На голям брой точки към спортното оборудване и на площада ще бъдат сложени пунктове за събиране на средства. Очаква се досега на започване на деня събраната сума по сметката на семейство Дончеви към този момент да надвиши 20 000 лв. – половината от нужното.

Иначе идната сряда от 17:30 до 18:30 на площад „ Севтополис “ в Казанлък фолклорни музиканти от града на розите и района също се събират в помощ на Стаско. Те ще свирят на центъра обединени с една задача, а към тях ще бъдат сложени и няколко кутии за събиране на средства.

Още един път напомням, че всички искащи да спомагат могат да го създадат както посредством физическо подаяние, по този начин и посредством превод по банковата сметка на фамилията.

ДАННИ ЗА ДАРЕНИЕ: 

УниКредит Булбанк

BG73UNCR70001524563567

BIC: UNCRBGSF

Ваня Георгиева Дончева

PayPal: 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР