Тази неделя – 26 ноември, със сълзи в очите Нана

...
Тази неделя – 26 ноември, със сълзи в очите Нана
Коментари Харесай

Нана за последно в „Съдебен спор“, със сълзи в очите се разделя със зрителите

Тази неделя – 26 ноември, със сълзи в очите Нана Гладуиш ще се раздели вечно със феновете на “Съдебен спор ” – единственото правосъдно шоу у нас, което се излъчва по Нова тв от 3 октомври 2010 година
И през всичките тези 13 години Нана е негова водеща. Сега си потегля по свое предпочитание, тъй като тя и фамилията ѝ са решили да трансформират живота си и най-вероятно ще заживеят в Съединени американски щати, написа 24 часа.
Новината за края на телевизионната ѝ кариера у нас се прокрадна неотдавна в някои медии, само че Нана изключи телефона си, с цел да не разяснява авансово. Нещо нетипично за нея, тъй като, откогато е обществено известна, постоянно е била открита и откровена. Сега обаче всичко, което има да каже, ще го направи в последното си предаване на следващия ден.
“Съдебен спор ” е удивително предаване. В него действителни хора се изправят пред същински съд с юрист и обвинител, единствено че не са в правосъдна зала и решенията нямат никаква мощ за страните в процеса. Само демонстрират съображенията на телевизионния арбитър, който се базира на настоящото българско законодателство.
Съдебното шоу не е казус за международния ефир. Има го на доста места по света, само че разликата в българския вид е, че у нас участниците са същински и приказват искрено. “Затова и толкоз се веселя ”, споделя Нана преди време пред “24 часа ”, обяснявайки по какъв начин в Италия и Америка да вземем за пример сходни излъчвания се вършат с подставени, нагласени хора. Там симулират въз основата на някакъв профил, който този човек би имал в дадена обстановка.
Докато у нас същинските истории са от самия старт на предаването, което в началото се излъчва като част от магазинното шоу “Станция Нова ”, само че след свалянето му от ефир се отделя като независимо предаване. Нова тв го демонстрира всяка събота и неделя от 11 ч. То ще продължи след напускането на Нана, само че с нова водеща и със същия основен редактор – Жоро Игнатов.
“Когато човек има проблем, дори пробва да притегли към себе си вниманието. ” Това е обяснението на Нана по какъв начин екипът съумява да накара хората да описват искрено историите си. “Дори се трансформира в цел – да дойдат в предаването, с цел да излеят болката си. Например да се оплачат от татко си, по този метод търсят внимание от роднините, или да накарат институциите да се заинтересуват ”, изяснява тя.
Всъщност известните хора са тези, които не желаят да приказват. “Дори не знам по какъв начин съумяват да печелят вниманието, което получават ”, споделя тв водещата, за която най-тъпият и обикновен отговор е: “Аз не обичам да приказвам за персоналния си живот ”. Защото артиста ще го чуеш в залата, артиста ще го видиш по малкия екран, само че “душичката също е значима, а шерването е в основата на доста неща ”. Тези няколко думи и убеждението ѝ, че общественият човек би трябвало да дава образец, изясняват за какво Нана е толкоз открита пред аудиторията си.
Сълзите ѝ на следващия ден въобще не са единствените, които тя демонстрира в студиото, прочее нееднократно и поради историите, които хората описват там. Два пъти обаче плаче и за себе си, споделяйки със феновете за рака първо на едната гърда, а 5 години по-късно – и на другата. Не се опасява от публичността. Напротив, желае да покаже, че и тя е като останалите хора, на които се случват същите неща.
Разликата по-скоро е в нейната позитивност и жизненост, разсмивала е даже лекарите по време на химиотерапиите си. Наследила е положителното си въодушевление от прабаба си по майчина линия, която имала къдрав смях, който бил доста инфекциозен. Нана споделя за нея, че сънувала какво ще се случи, предчувствала е доста. Това се предава на една от дъщерите, която е бабата на Нана, по-късно на майка ѝ. Тв водещата счита, че и тя има това шесто възприятие.
Родена е на 6 април 1974 година във Варна. Завършва музикалното учебно заведение там със компетентност “Цигулка ”, като свири и на пиано, което било наложително за всички инструменталисти. След това обаче отхвърля да продължи с образованието си. Имала спор с татко си, защото желала да учи в чужбина, само че той ѝ декларирал: “Ако ще миеш чинии в чужбина и ще учиш, няма да те пратя ”. Тогава на инат тя взема решение, че няма да учи, и стартира да работи в радиа, малките екрани, какво ли не. В по-късни години записва поведенчески и обществени науки, политика и всеобща връзка, само че по този начин и нищо не приключва.
Тя е Гладуиш по мъж. Иначе е Стефанова. Среща брачна половинка си Джонатан, който е англичанин, в България. По това време той работи в БТК, а след това основава лична компания. Остават тук, тъй като още до момента в който са гаджета, тя му споделя: “Никаква Англия ”. “Може да е доста подредено, сигурно и стандартът е по-висок, само че е студено, не одобрявам подобен климат ”, изяснява тя. Двамата имат наследник – Джейсън, който е едвам 3-годишен, когато майка му се разболява. Тогава разчувствана тя си беше поискала да го види пораснал.
Днес Нана го гледа с горделивост на тенис шампионатите, в които взе участие. И в действителност отпътува в Съединени американски щати при мъжа си, който към този момент е преместил бизнеса си там.
Два пъти преборва подлата болест
“Отново ще се боря с подла болест, един път съумях – уповавам се да съумея и повторно ”, споделя Нана през сълзи в предаването през 2017 година и разплаква множеството от присъстващите в студиото. Прави го, с цел да даде образец на всички раково заболели в България.
Пет години преди този момент също оповестява в ефира, че се бори с рака. Лекува се в Израел, а връщайки се, към този момент е решила за себе си, че ще направи съдружие или център, където дами с рак на гърдата да идват и да споделят, да има психоаналитик. Сама е осъзнала какъв брой е значимо в сходна обстановка да има на кого да разкажеш, с кого да споделиш и да има някой, който да те разбере.
Не се бави доста. Създава фондация “Една от 8 ” за битка с рака на гърдата и води прецизна отчетност и статистика. Всичко, което предлага фондацията, е гратис за нуждаещите се. Никой не дължи членски импорт, не си заплаща перука, сутиен за мастектомия, тюрбан или консултация. Финансират се посредством дарения, с които купуват и кемпер, който да доближава до дами с рак в цялата страна. Заради фондацията си Нана получава и премия за медицина през 2014 година Отличена е на първите годишни награди на фондация “Свети Иван Рилски ” – Плевен ”, които се дават за извънреден принос към медицината. Призът е в категорията за пациентска организация. Нана обаче не съумява да вземе статуетката си, тъй като в това време танцува в риалити предаването “Дансинг старс ”.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР