Тази мантра кабинет на малцинството“ е нонсенс, защото няма как

...
Тази мантра кабинет на малцинството“ е нонсенс, защото няма как
Коментари Харесай

Иван Сотиров: Мантрата кабинет на малцинството е нонсенс

Тази мантра " кабинет на малцинството “ е нонсенс, тъй като няма по какъв начин да има държавно управление, зад което няма болшинство. Това каза в предаването " Това е България “ на Радио " Фокус Иван Сотиров, някогашен депутат, в този момент ръководител на Гражданско съдружие " Достойнство, отговорност, морал “.

" Както следим процесите, по-скоро се отива на предварителни избори, макар че не се изключва и образуването на някакво болшинство в Народното събрание. Но по метода, по който се държат главните политически партии, в случай че бъде формирано държавно управление при тези анонси, които те не престават да отстояват, по-скоро се отива към един Беров вид, което не знам дали е по-добре от предварителни избори, макар че и след предварителните избори няма да се роди нищо по-добро от това, което имаме в този момент ", посочи той.  

Според него няма по какъв начин да има държавно управление на малцинството, тъй като това са присъщите опити за партиите да се пробват хем да са във властта, хем да не носят отговорност, поради което са в това положение. 

" Битката за електоратите е една доста пошла предизборна борба, която към този момент не вещае нищо положително нито за страната, нито за тези партии, тъй като те мощно подценяват гласоподавателите. Накрая и с този, и с предходния Избирателен кодекс, без значение какви ще бъдат разпоредбите, ниската изборна интензивност е заради ниското доверие към политическите партии. Както и да се трансформират разпоредбите на изборите, няма да се усили интензивността. Това е държание, съизмеримо с национално изменничество – да ни занимават с тези техни детски истории при тези провокации и пред стопанската система и обществените проблеми, които съществуват, и най-много войната, която е непосредствена опасност за България ", акцентира Сотиров.  

Той обърна внимание, че нещата даже се утежняват. Сотиров е песимистичен, че в една предизборна акция за последващи избори ще чуем нещо друго. 

" Това е развой, който тече от повече от две години и с всеки идващ избор нещата стават все по-лоши – и по-ниска е интензивността, и конфигурацията на Народното събрание е по-шарена и по-нестабилна, и партиите зациклят от ден на ден в техните, както те самите си го назовават, опорни точки. Погледнете, няма нищо съдържателно, свястно в анонсите на политическите партии. Дори това непрестанно говорене за правосъдна промяна – аз не виждам солидно, годно предложение за правосъдна промяна. Ако се осъществят тия неща, които се оферират – дай боже да се осъществят, само че аз съм уверен, че те няма да имат никакъв резултат, просто с цел да престане и тази нечиста сделка ", счита той.  

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР