Тази карта няма да реши проблемите, защото е сбъркана философията,

...
Тази карта няма да реши проблемите, защото е сбъркана философията,
Коментари Харесай

Здравната карта застрашава живота на пациентите, алармират лекари

”Тази карта няма да реши проблемите, тъй като е сбъркана философията, по която е правена ”, съобщи доктор Галинка Павлова от Българския лекарски съюз.
Тя акцентира, че Здравната карта не би трябвало да е финансов инструмент за рестрикции на бюджета на НЗОК и позволи, че ще бъде атакувана в съда и ще падне, в случай че преди този момент бъде призната.

Пенка Георгиева от Пациентски организации ``Заедно с теб`` също изрази крайното си неодобрение и настоя, че Здравната карта е в ущърб на пациентите. Тя е безапелационна, че новите правила ще застрашат здравето им, а утежняване на здравето води до по-голям разход на обществени средства.

По думите ѝ пред Bulgaria ON AIR управлението на Министерството на здравеопазването се пробва да избави бюджета си, само че няма мисъл за здравето на нацията и бъдещето.

" Това управление основава единствено безпорядък, тази карта е извънредно потайно нещо ", уточни тя и отбеляаза, че болничното заведение в Шумен ще остане без детска и гръдна хирургия.

" Защо се вкарва тази Национална здравна карта? Един пациент не може да лежи на две кревати по едно и също време. Въвежда се в допълнение лимитиране с нея и това заплашва в действителност живота и здравето на пациента ", изясни Пенка Георгиева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР