Тази история е покъртителна и за пореден път доказва, че

...
Тази история е покъртителна и за пореден път доказва, че
Коментари Харесай

Кучешка доброта: Помагайки на замръзнало куче, хората с ужас видели какво крие под себе си (СНИМКИ)

Тази история е покъртителна и за следващ път потвърждава, че съществува невидима връзка сред човек и куче. Може ли куче да избави живота на човек? Разбира се, че може. И има стотици, в случай че не и хиляди такива истории. А може ли куче да затопли човек и да го избави от мраз? Оказва се, че и това е допустимо.
Тази ужасна и в същото време героична история се случила в регион Локтевски на територията на Алтай. Рано сутринта жителите на сибирското село забелязали, че куче лежи в снега близо до една от къщите. То било съвсем изцяло покрито със сняг. Само гърбът му се виждал.

Навън било двадесет градуса под нулата. Животното не се движело и хората решили да ревизират дали е замръзнало до гибел. Оказва се, че не. То било добре. Но когато кучето станало на крайници, хората замръзнали от изненада. Под животното лежало дете на две или три години.
Оказало се, че майката решила преди два дни да накаже дребния си наследник за нещо. По-умно от това да извади детенцето на открито през нощта в лютия мраз, тя не измислила. Без връхно облекло всеки възрастен не би оживял в сходен мраз. Било ясно, че детето е обречено. В сибирската нощ никой не чул виковете на детето. Никой, с изключение на кучето, което живеело в двора. Животното се оказало същински ангел-пазител.
Кучето просто пристигнало и покрило момчето с топлата си четина. Невъзможно е да си представим, само че те прекарали по този начин цели два дни.

Въпреки напъните на животното, момчето въпреки всичко имало хипотермия и температура. Но като цяло, положението му било оценено от лекарите като устойчиво. Веднага било отведено в болничното заведение. Най-важното било, че момчето е оживяло. И всичко това е единствено с помощта на кучето.
Между другото, тази жена („ майка “ някак си не приляга да я наричаме) била открита едвам четири дни по-късно. Къде е била всички тези дни, е незнайно. Най-вероятно е пиела някъде. Наскоро бе формирано наказателно дело против нея. Сега тя е изправена пред отнемането на родителските права от една страна, а от друга – четири години затвор. Вярно е, когато споделят, че някои майки са по-лоши от животните.
Четириногият домакински любим към този момент има нов прякор – воин. Местните хора имат вяра, че в този момент се е образувала свещена връзка сред детето и животното, която никога не може да бъде прекратена.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР