Тази година в празненствата по случай Лазаровден и Цветница се

...
Тази година в празненствата по случай Лазаровден и Цветница се
Коментари Харесай

В Бургас посрещат Лазаровден и Цветница в културно-туристическия комплекс „Ченгене скеле“

Тази година в празненствата по случай Лазаровден и Цветница се включва културно-туристическият комплекс „ Ченгене скеле “ в Бургас. 

Програмата стартира от 16 април, събота, с откриването на цветен пролетен базар за изящни и вкусни артикули. Ръчно направени блага, фини плетива, дарове за обичани хора и ароматни деликатеси чакат дребни и огромни на крачка от Рибарското населено място. Интересен акцент на базара са специфичните пролетни работилнички, в които искащите да покажат своите арт заложби ще могат да си изработят цветни пана, празнична декорация, да творят върху свещ, чрез техниката декупаж и да схванат що е то плъстене.

Празничната музикална стратегия на Лазаровден е с начало 11:30 часа, когато на сцената на КТК „ Ченгене скеле “ ще излезе Професионален фолклорен отбор „ Странджа “ и ще зарадва феновете на достоверния фолклор. Веднага след тях ще се изявят ФТА „ Никола Гинов “ при МКЦ - Бургас; ДФТА „ Радост “ към ЦПЛР - Бургас и Народен хор „ Трепетлика “, които ще поканят присъстващите на огромно празнично хоро.

В празничната неделя, когато означаваме Цветница, от 12:30 часа, доста музика, песни и танци ще поднесат надарените деца от школите при НЧ „ Любен Каравелов 1940 “ Бургас. Музикални поздрави са подготвили Фолклорна групировка „ Тракийче “ с началник Пенка Петрова и вокален отбор „ Морски бриз “, с началник Емануил Арнаудов.

Всички гости на комплекса ще могат да прегледат и забавна фотоизложба със фотоси от значими влажни зони по Черноморското крайбрежие, макети на риби и птици, основана по стратегия за Трансгранично съдействие, която още един път ще обърне внимание на обичаното Черно море и какъв брой е значимо да го опазим чисто.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР