Тази година ситуацията е по-зле и за мен, без да

...
Тази година ситуацията е по-зле и за мен, без да
Коментари Харесай

Министър Тагарев разкри причината: Заради проруската пропаганда няма желаещи за армията

„ Тази година обстановката е по-зле и за мен, без да сме правили някакви специфични изследвания, само че то е доста разумно пояснение, което аз намирам, а точно – пропагандата и дезинформацията, с които бива заливано българското общество “, добави министърът и увери, че министерството ще противодейства с открита връзка.

 

Като друга причина за неналичието на кандидатиза бойци тй уточни демографската рецесия.

 

„ Напрежението в Черно море е високо още от първия ден на войната. Русия не се колебае да употребява всички средства, с цел да нападна Украйна. След като загуби няколко огромни кораба, в това число флагмана си, Русия изтегли военните си кораби на по-голямо разстояние в Новоросийск, само че продължава да ги употребява с цел да обстрелва с ракети разнообразни цели на украинска територия. “ Това сподели още в студиото на „ Добро утро, Европа “ министърът на защитата. По неговите думи след демонстрацията на потенциал отстрана на Украйна, съветските пристанища към този момент също са под опасност.

 

„ Преди 10 дни демонстрираха на клип новият морски дрон и по-късно започнаха да удрят съветски кораби един по един, което демонстрира извънредно повишено самочувствие на Украйна и службите за сигурност “, означи министърът.

 

Той не чака да има огромни военни дейности в Черно море.

 

„ Русия по-скоро се пробва да блокира свободната навигация в Черно Море, нарушавайки редица интернационалните контракти. Като вторична цел може би прави някаква провокация против нас с това, че афишира учения в обилни територии от нашата изключителна икономическа зона – първо за 10 дни, по-късно за още 10 дни и така нататък Нещо, което единствено по себе си не е проблем, в случай че се случва за малко време “, уточни Тагарев.

 

Сами мъчно бихме противодействали военно на Русия. Ние обаче сме част от НАТО и работим с нашите съдружници. Вече има съюзнически самолети, които разузнават ситуацията. Основното нещо, което вършим, е да обсъждаме със съдружниците вероятно да се ускори наличието тук, в случай че това се наложи.

 

Не може да се предвижда дали съветските кораби ще се изтеглят от изключителната икономическа зона на България в Черно море, само че това зависи от сигналите, които бъдат дадени от българското държавно управление и съдружниците в НАТО, счита министърът.

 

 

„ Дълги години говорихме за неналичието на пари за превоъражаване, само че нещата се обърнаха. Правителството задели забележителен бюджет за армията, следващата година чакаме да бъде най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт “, сподели Тагарев.

 

„ Няма кой да извърши експанзия против България в близко бъдеще, с изключение на Русия “, счита Тагарев.

 

Той разяснява и срещата си с ръководителя на украинското военно разузнаване. По думите на министъра диалогът бил къс, само че за сметка на това „ открит и прям “. Според Тагарев това е още един знак за признанието на Украйна за ролята и помощта на България.

 

„ Миротворец “ е предумишлено раздухана история. Както ген. Кирил Буданов изясни – украинската страна няма нищо общо “, уточни министърът.

 

„ Контранастъплението не върви с такава скорост, с която страничните наблюдаващи чакаха “, означи Тагарев и добави, че без авиация ще бъде доста мъчно да бъде реализиран пробив на фронта.

 

Няма смяна в българската позиция по отношение на бойните самолети, а Украйна води диалози с т.нар „ коалиция F-16 “, стана ясно още от думите на министъра.

„ Ако погледнем обратно в историята, не е имало сполучливи офанзиви, без да има най-малко паритет в региона на авиацията. Украйна няма този разкош и не може да чака. Съвсем естествено, че няма бързи резултати на фронта “, означи той.

 

БТР-ите към момента не са пристигнали в Украйна. За това би трябвало да има решение и на Народното събрание, което ще се случи след ваканцията на депутатите и тогава ще стартира работа по доставката на машините.

 

За другата помощ – лишава месеци да дойде това, което би трябвало, там където би трябвало, означи министърът.

 

По неговите думи има няколко български компании, които оферират 155-милиметрови снаряди на личните си уеб сайтове.

 

„ България има доста огромен потенциал за нашите размери, тъй като сме специализирали в тази ниша “, акцентира министърът.

 

Стигат ли тези снаряди до Украйна – евентуално... само че освен там, сподели сбито той.

Има нов европейски правилник за съфинансиране от Европейски Съюз за разширение на военното производството и България ще направи всичко допустимо да се възползва от него, заявява Тагарев и добави, че се чакат западни вложители в българския военно-промишлен комплекс.

 

Министърът призна, че регулярно получава закани поради позицията му за Украйна. „ В България има хора, които целеустремено работят в тази посока - част от тях са финансирани, други се поддават на агитация, която е в полза на Кремъл “, разяснява още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР