Тази година ще има само седем автосалона в света. Изложенията

...
Тази година ще има само седем автосалона в света. Изложенията
Коментари Харесай

Храбрин Иванчев: Всички автомобилни производители вече имат и електромобили

Тази година ще има единствено седем автосалона в света. Изложенията в София и Париж са единствените в Европа, които ще се проведат на толкоз високо равнище. Ще имаме 14 министър председатели, които за първи път ще бъдат показани онлайн пред аудитория. Това сподели Храбрин Иванчев - ръководител на Асоциацията на автомобилните производители, в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

На Софийското ревю ще бъде показана онлайн трансформацията на автомобилния бизнес и прекосяването към електрически коли. „ Ще бъдат показани 33 изцяло електрически автомобила, 70 хибридни с друг тип на електрификация на транспортното средство. И което е най-интересното - към този момент колите с мотори с вътрешно горене са повече от тези, които са електрифицирани, тъй като това е наклонността, това е еволюцията на нашия бизнес ", изясни Иванчев.

Всички автомобилни производители към този момент имат и електрически автомобили. „ Всяка една марка към този момент пое самодейност и ангажимент в идващите 10-12 години да електрифицира изцяло моделната си гама, тъй че до 2035 година в Европа да се продават към този момент единствено електрически коли ", акцентира той.

Иванчев уточни, че през юни Европейска комисия ще гласоподава 2035 година дизеловите коли да бъдат неразрешени в Европа. „ Това, което ще реши Европа, нас ни касае, само че при нас нещата идват с огромно закъснение ", добави той.

Новата генерация електрически коли към този момент дават 400 км пробег, което е изцяло задоволително в България да се пътува във всяка една посока с едно зареждане. Зарядните станции в България все още са към 600, само че те не са добре и отмерено разпределени. Българите, които употребяват електрически автомобили, са към 6000. „ Това, което е значимо, е да се наситят основните пътища и автомагистралите с бързи зарядни станции, а в градовете, към блоковете, да се създадат мудни зарядни станции ", означи Иванчев.

В момента в международен мащаб производителите на коли изпитват усложнения поради пандемията, а по-късно и войната в Украйна, които нарушиха световните вериги на доставки. „ Затова компаниите не могат да произведат нужното количество коли за своите клиенти.Естествено, това въздейства и върху пазарът втора употреба.

Специално за България обстановката е по-различна, тъй като ние постоянно сме били пазар, доминиран от втората ръка коли - 90% от всички коли, които се записват всяка година в България, са втора употреба ", разясни Иванчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР