Тази година са добавени две нови категории За пета поредна

...
Тази година са добавени две нови категории За пета поредна
Коментари Харесай

ДЗИ обяви пети конкурс за детска рисунка на тема пътна безопасност

Тази година са добавени две нови категории

За пета поредна година започва националният конкурс за детска рисунка " Моето ДЗИ ". Тази година тематиката на рисунките, с които ще могат да се изявяват деца на възраст от 6 до 14 години, е " Безопасността на пътя ". За да отговори на повишаващите се ползи и благоприятни условия на децата в цифровите технологии, в тазгодишното издание ДЗИ уголемява обсега на състезанието и дава поле за изява на изобретателните млади създатели в още две категории – " Компютърна рисунка " и " Видеоклип ", с изключение на обичайното съревнование за " Рисунка ". Така децата към този момент имат опция да вземат участие със свои произведения в една от трите категории, а за какво не и във всички три.

Сроковете за присъединяване за категориите " Рисунка на книжен притежател " и " Компютърна рисунка " са до 30 юни 2018 година, а за категорията " Видеоклип " - до 30 август 2018 г.

Едни от най-популярните влогъри - FlapaBoom и Мирела Лилова, поддържат " Моето ДЗИ " 2018 и със лични видеа ще покажат интерпретациите си по тематиката за сигурността на пътя. Те ще бъдат оповестени в профилите им в обществените мрежи (Youtube, Фейсбук и Instagram), както и на фейсбук страницата на ДЗИ, с цел да послужат за ентусиазъм и образец за младите създатели.

В категорията " Компютърна рисунка " децата следва да показват по изобретателен и забавен метод своите хрумвания по заложената тематика, употребявайки най-популярните графични редактори. Видеоклипът би трябвало да показва, в какво се показва сигурността на пътя през погледа на най-малките участници в уличното придвижване.

Видеоклиповете и компютърните рисунки следва да бъдат качени на платформата на състезанието https://my.dzi.bg/children/. На същия адрес може да бъде открита подробна информация за изискванията и нужните документи за присъединяване в " Моето ДЗИ " 2018.

Победителите ще бъдат избрани от умело жури, като създателите на десетте най-високо оценени произведения в категория " Рисунка " ще получат стативи и принадлежности за изобразяване, а първите трима спечелили в останалите две категории " Компютърна рисунка " и " Видеоклип " ще бъдат наградени с таблети.
Конкурсът за детска рисунка е част от огромния план " Моето ДЗИ ", който предизвиква устойчивия метод на живот измежду подрастващите и способства за повишение на застрахователната им просвета, както и културата за сигурност на пътя.

До момента повече от 7000 млади художници са взели присъединяване през четирите години от началото на провеждането на състезанието.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР