Тази година рекорден брой гласуват най-престижните филмови отличия - наградите

...
Тази година рекорден брой гласуват най-престижните филмови отличия - наградите
Коментари Харесай

Над 9300 души гласуват наградите Оскар

Тази година рекорден брой гласоподават най-престижните кино оценки - премиите " Оскар ". Те се 9362-ма, 
Всички те са членове на Академията за кинематографично изкуство и просвета в Лос Анджелис. Задължително е да бъдат в една от 17-те сфери на киното - артисти, фризьори, дизайнери на костюми, редактори, продуценти, сценаристи и други.
 Големите спечелили на Оскарите 2020 към този момент са ясни - ето ги (СНИМКИ) Големите спечелили на " Оскарите " 2020 към този момент са ясни - ето ги (СНИМКИ)
Новите лауреати на Американската кино академия към този момент са известни - хората, които сграбчиха най-ценните награди в света на киното, а им...
През 2016 година, след дългогодишни остри рецензии, че участието в Академията не отразява многообразието в обществото, стана ясно, че 93 на 100 тогавашните 6000 членове на Академията са бели, 76 на 100 са мъже и междинната възраст е 63 година
Сега делът на дамите в Академията е 33 на 100 спрямо едвам 25 на 100 през 2015 година Броят на едва показаните малцинства се е утроил от 554 души през 2015 година до 1787 или 19 на 100 от членовете. През последните години се е утроил и броят, които към този момент са над 2100 души.
По предписание актьорите избират артисти, режисьорите - режисьори и така нататък Подборът в някои от категориите като най-хубав чуждоезичен филм или анимация се прави от специфична комисия. 
Всички членове могат да вземат участие в гласуването за победител, без значение от професионалната общественост. В 22 от 23-те категории премията отива при претендентът, събрал най-вече гласове. Изключение прави огромната премия - " Оскар " за най-хубав филм. От 2009 година тази категория се ръководи от странна и комплицирана " преференциална " система на гласоподаване в няколко тура.
 Надпреварата за „ Оскар “-ите стартира! Надпреварата за „ Оскар “-ите стартира!
Анализаторите от уеб страницата Голд Дерби, който се занимава с прогнози в областта на развлекателния бизнес, пресметнаха възможностите за „ Оскар...
Всеки член (осем тази година) по реда на желанията си, само че в случай че не се снабди с безусловно болшинство, получилият най-вече гласове не става победител автоматизирано.
Във всеки тур на вота филмът с минимум гласове отпада, като " бюлетините " са него се разпределят на останалите в конкуренцията съгласно най-големият брой преференции във всяка бюлетина. Процесът продължава, до момента в който един от филмите не премине 50-процентната преграда.
В резултат на тази система доста постоянно победител в категорията става филмът, класирал се на втора или трета позиция в преобладаващата част от бюлетините.
" Идеята на тази система е да отразява желанията на множеството от гласуващите. В противоположен случай рискуваме да изберем филм, който се харесва на 25 на 100 от гласуващите, само че останалите не понасят ", изясни Рик Робъртсън, президент на Академията по време на промяната през 2009 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР