Тази година през март се очаква средната месечна температура да

...
Тази година през март се очаква средната месечна температура да
Коментари Харесай

До плюс 25 градуса през март

Тази година през март се чака междинната месечна температура да бъде към нормата, която в Северна България и високите полета е сред 5° и 7°, по Черноморието и в Южна България - сред 6° и 9°, а в планините - сред минус 8° и минус 2°.

Най-ниските температури през март ще бъдат сред минус 10° и минус 5°, а най-високите - сред 20° и 25°, сочи месечната прогноза, направена от ас. доктор Красимир Стоев, синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която в равнините е сред 40 и 60 л/кв.м, в планините - сред 50 и 90 л/кв.м.

През първото десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от нормалните. Месецът ще стартира със студено и най-вече облачно време. На места - основно в Северна и Източна България, ще превалява слаб сняг. През идващите два, три дни облачността ще е променлива и на обособени места в планинските региони ще превали слаб сняг. От 7-и до края на интервала още веднъж на повече места в страната ще има превалявания, най-вече от сняг, по Черноморието и в южните региони - от дъжд.

През второто десетдневие температурите релативно ще се покачат, само че ще останат по-ниски от нормалните. Динамиката на атмосферните процеси ще се задържи нараснала. Вероятност за превалявания в равнините от дъжд, в планинските региони от сняг има към 11-и,16-и и в края на интервала.

През третото десетдневие температурите ще продължат да се покачват и към този момент ще са близки до нормалните. Вероятност за прекосяване на атмосферни разстройства има към 22-и, в средата и края на интервала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР