Тази година представителите на Intel неуморно настояваха, че подготовката за

...
Тази година представителите на Intel неуморно настояваха, че подготовката за
Коментари Харесай

Intel започна да произвежда чипове Meteor Lake по технологичния процес Intel 4, които ще бъдат пуснат през второто полугодие

Тази година представителите на Intel неуморно упорстваха, че подготовката за стартирането на фамилията процесори Meteor Lake протича без закъснение в сходство с авансово контури проект. На последната тримесечна конференция те прибавиха, че действителното произвеждане на кристалите за основаните на софтуерния развой Intel 4 процесори към този момент е почнало и те ще излязат на пазара през втората половина на тази година.

Това разреши на управлението на компанията да съобщи, че сполучливо е почнало и внедряването на процесната технология Intel 4, в границите на която производителят за първи път ще употребява свръхтвърда ултравиолетова (EUV) литография. През второто тримесечие Intel ще усили производството на кристали за Meteor Lake, които ще попаднат в състава на серийните процесори през втората половина на годината. Сега компанията безусловно работи, с цел да изпълни склада досега, в който тези процесори бъдат обявени.

Първите мостри на чиповете Meteor Lake в лабораториите на Intel преди година демонстрираха своята продуктивност. През кой месец процесорите Meteor Lake ще бъдат публично показани е мъчно да се реши, само че това ще се случи през втората половина на тази година.

Между другото, в посока на литографията, компанията реализира още един значим стадий – стартира да доставя на клиентите си мостри от първите чипове, създадени по технологията Intel 18A, които ще бъдат усвоени в всеобщ индустриален мащаб едвам през 2025 година Компанията не бърза да назове тези клиенти, макар че по-рано загатна, че измежду тях ще има най-малко един, който е обвързван с отбранителната промишленост на Съединени американски щати. Според Intel, технологията 18A ще се употребява съвсем на всички места, до момента в който досегашната технология Intel 20A ще откри приложение най-вече в потребителския сегмент.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР