Тази година Първомай отпразнува своя празник с много гости и

...
Тази година Първомай отпразнува своя празник с много гости и
Коментари Харесай

Първомай тържествено отбеляза Първи май

Тази година Първомай отпразнува своя празник с доста посетители и богата музикално-танцова стратегия. По традиция на този ден беше разпален и огънят на Майските културни тържества,,Първомай – 2019 ”, които тази година са 47-и по ред.

Кметът посрещна гостите с постройката на общината, след което всички дружно, съпровождани от мажоретния състав при СУ,,Проф.д-р Асен Златаров ” и представители на всички спортни клубове от общината, се придвижиха към площада.

Празникът беше открит от Георги Ангелов с песента,,Моя страна, моя България ”, след което думата взе кметът Ангел Папазов. Той приветства всички посетители с добре пристигнали като акцентира, че празникът би трябвало да се носи в сърцето, благодари на работливите хора от всички поприща, които способстват за развиването на града и района и пожела здраве, разцвет и почтено бъдеще.

Поздрав към жителите насочи и ген. Константин Попов, той сподели че е впечатлен от усмихнатите и щастливи деца, които по този начин сърдечно посрещат гостите и показа, че нашият град е привлекателен и хубав и със своите поданици е част от красива България, пожела триумфи и постоянно напред и нагоре.

Както всяка година, в празничния ден господин Папазов удостои със знака на града и диплом компании и персони, съдействали за развиването на района. Отличени бяха: МБАЛ- Първомай и МЦ 1 Първомай с шеф доктор Румяна Бойлова - за чудесно ръководство, професионализъм и цялостна качествена здравна дейност; компания,,Ифантис – България ” с шеф Веселин Георгиев - за огромни вложения и разцвет в развитието; Едноличен търговец,,Борислав-Универсал ” с шеф Борислав Славчев - за деятелност, нововъведения и сполучливо развиване и проф.д-р Константин Рамшев - за висок професионализъм и принос за развиването на опазването на здравето в България Представителите на отличените компании благодариха за оказаната чест и внимание.

И тази година беше проведена изложба-базар –,,Произведено в Първомай ” на щандове по площада. Шатрите провокираха вниманието на гостите и жителите на града с красиво подредените си артикули и вкусни хранителни артикули. Представиха се следните компании:,,Грийнс ” ООД,,,Сладък път ”ООД,,,ББП ” ООД,,,Доян агро ”ООД, мандра,,Бор-чвор ”ООД, вода,,Драгойна ”, козеферма,,Халалица ”, Олио,,Премиум ”,,,Гайда ” ООД, с.Искра, Едноличен търговец „ Неринея ”, Грънчарство – Николина Андреева, Приложна студия за изобразително изкуство към „ Клуб на насладата ”,,,България в сувенири ” – Цанка Стоянова,,,Катерина арт ” – Катя Тончева, Дърворезба – Георги Георгиев, „Задгранични паспорти" (отдел на МВР),,Емануил Запрянов – произвеждане на яйца от пъдпъдъци,,,Вкусен самун ”, с.Виница, „Задгранични паспорти" (отдел на МВР),,Красена Петева ”

Факелът с огъня на 47-те Майски културни тържества беше предаден на кмета от Георги Ангелов и мажоретния състав. Домакинът на тържеството, кметът на града Ангел Папазов даде старт на майските празници, като означи ролята на самодейците и просветните дейци за запазването на културата в общината.

Празникът приключи с танцова стратегия показана от Ансамбъла при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство,,Проф.Асен Диамандиев ”, гр.Пловдив с живописен началник проф. Милчо Василев. Накрая младите танцьори поведоха кръшно първомайско хоро, в което се включиха всички посетители и жители.

ГОСТИТЕ

Гостите, които почетоха празника, бяха военачалник Константин Попов – депутат в 44-то Народно заседание от Политическа партия,,Герб ” и ръководител на комисията по защитата, Запрян Янков - депутат в 44-то Народно заседание от Политическа партия,,Герб ”, Спас Гърневски - депутат в 44-то Народно заседание от Политическа партия,,Герб ”, Андрей Новаков – евродепутат от Политическа партия,,Герб ”, Йордан Гергов - ръководител на Политическа партия,,Обединена социалдемокрация ”, Кольо Парамов и Йордан Йорданов - представители на Политическа партия,,Обединена социалдемокрация ”, Негово Високоблагоговейство Йордан Георгиев – архиерейски наместник на Асеновградска околия, Негово Високоблагоговейство Георги Томов енорийски духовник в църквата,,Св.Георги ”-Първомай, Негово Благоговейство Станимир Станчев – енорийски духовник в църквата,,Св.Георги ”-Първомай, Н.Пр. Александър Лукашевич – дипломат на Р Беларус в Р България, Волкан Бозкурт Танйълдъз - вицеконсул в Генерално Консулство на Р Турция в Пловдив, Джамал Абдулрахман – първи секретар в Посолството на Държавата Палестина в Р България, Адем Дългъч – ръководител на,,Тракиякент ”- мандат 2009-2014г., Евелина Апостолова – заместник-областен шеф на област Пловдив, Катя Попова – ръководител на Общински съвет на Политическа партия,,Герб ”, гр.Първомай,
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР