Тази година Карлос Алкарас записа невероятни успехи и често бе

...
Тази година Карлос Алкарас записа невероятни успехи и често бе
Коментари Харесай

Хуан Карлос Фереро е „Треньор на годината“ в ATP


Тази година Карлос Алкарас записа невероятни триумфи и постоянно бе в светлината на прожекторите, само че в този момент архитектът на тези достижения също получи справедливо самопризнание. Хуан Карлос Фереро бе избран за „ Треньор на годината “ в ATP, печелейки наградата за пръв път в кариерата си.

Тази година Алкарас завоюва пет трофеи – две ATP 500 (Рио де Жанейро и Барселона), две от Мастърс (Маями и Мадрид) и една от Големия шлем (US Open). В резултат на това той стана най-младият състезател, както и първият младеж, приключил годината като №1 в света.

Алкарас приключи годината с баланс от 57 победи и 13 загуби, като също така реализира най-големия напредък до първото място в ранглистата в границите на един сезон. Испанецът приключи 2021 година като №32 в света.

„ Това беше една невероятна година. За благополучие, всичките ни старания бяха възнаградени с чудесни резултати и тази премия е разследване от всичко това. Много съм благополучен и горделив да бъда притежател на премията „ Треньор на годината “. Благодаря на всички ви за поддръжката “ – сподели първенецът на Ролан Гарос за 2003 година пред уеб страницата на ATP.

Фереро вижда Алкарас в своята академия в Аликанте, когато бъдещият първенец на US Open е на 13 години. Едва на 14-годишна възраст роденият в Мурсия тенисист печели първата си точка за ранглистата на ATP, а през 2018 година двамата публично стартират да работят дружно.

„ За пръв път видях Карлос, когато беше на 13 години. Дойде в академията и тренирахме дружно един ден. Беше миличък, само че все пак всички говореха за него. Разполагаше с всички качества, които има и сега, само че в по-малка степен. На 14 той завоюва първата си точка за ранглистата и това беше първият му шампионат, на който присъствах. Когато се върна в академията на 15, беше бърз, само че мускулатурата му към момента не беше развита. Въпреки това обаче бе ясно, че е специфичен състезател “ – спомня си някогашният №1.

Алкарас ще стартира сезон 2023 с присъединяване в демонстративния шампионат Kooyong Classic (10-12 януари), след което ще играе на Australian Open (16-29 януари). По-рано през днешния ден стана ясно, че испанецът е удостоверил присъединяване на ATP 500 шампионата в Барселона през април.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР