Тази година Honda празнува 50 години от своя емблематичен Civic.

...
Тази година Honda празнува 50 години от своя емблематичен Civic.
Коментари Харесай

50 години Civic - историята - видео

Тази година Honda чества 50 години от своя емблематичен Civic. Разработен като „ автомобил за света “, от него са продадени повече от 27,5 млн. бройки в 170 страни от стартирането на модела за първи път през 1972 година Рожденият ден на колата е навръх 12 юли 1972 година
Докато навлиза в шестото десетилетие от историята си, 11-то потомство, Civic продължава да издига нови примери в класа си и надминава упованията на клиентите по целия свят. Трайната известност на Civic е удостоверение за пионерската работа на инженерите на Honda през последния половин век.
Всяко потомство вкарва своя лична прогресивна еволюция на истинския дизайн на Civic, напреднали технологии и нови равнища на продуктивност. Същевременно резервира задачата на първия Civic: необятен, занимателен за шофиране, пестелив и стилен автомобил.

1972 – 1979: Civic за всички жители

Първият Civic е създаден като световен автомобил за всички пазари и предлага изключителна деловитост при всекидневното шофиране. Това е един от първите коли на Honda на европейския пазар. Той реализира неотложно самопризнание за компактния си дизайн, за впечатляващата си спестовност на гориво и за своята функционалност.
Оборудван с революционния мотор Compound Vortex Controlled Combustion (CVCC), Civic е първото транспортно средство, което дава отговор на най-строгите регулации за излъчвания в света, Закона за чистия въздух от 1970 година Така той стартира да диктува бъдещите стандарти в световната автомобилна промишленост. Първото потомство на Civic е създадено във фабриката Suzuka, Япония. Обемът на произвеждане доближава до 1 милион единици през първите четири години.



80-те години: Зрялата възраст на Civic

През 1979 година второто потомство Civic идва дружно с усъвършенстван мотор CVCC-II. Надгражда триумфа на истинския Civic с 1,3-литров мотор, който предлага по-плавно подаване на мощ, както и по-големи икономи на гориво. Гамата от модели също е разширена с 1,5-литров седан, хечбек и комби. Към нея е добавена и петстепенна механична скоростна кутия. Моделът показва нов незабравим двукомпонентен трапецовиден дизайн, като предната решетка и фаровете му получават по-ъгловат тип. Популярността на Civic пораства непрестанно, назрява нуждата от нов модел, с цел да се отговори на потребителското търсене за по-големи коли.

Третото потомство Civic дебютира през 1983 година с по-широко междуосие и по-ъгловат дизайн. С него е въведен правилото на Honda „ Максимум човек – най-малко машина “. Това е фокусиран върху индивида дизайнерски метод, който подсигурява, че технологията и оформлението обслужват потребностите на лидера и пасажерите. Днес този принцип към момента оказва помощ да се дефинират всички модели на Honda, с цел да се обезпечи пространството и използваемостта, предстоящи от актуалните водачи.
Моделът се предлага в три версии на каросерията - с три порти за спортно шофиране, с четири - като удобен седан и с пет – като комбито Civic Shuttle, което оферираше извънредно пространство и функционалност. Беше показан и по-спортен вид на Civic Si с 1,6-литров редови четирицилиндров мотор от серия DOHC.

1987 – 2000: Нови стандарти за качество и продуктивност

През 1987 година четвъртото потомство Civic идва с нова гама мотори, включващи системата VTEC (Променливо газоразпределение и електронно управление) на Honda. Неговият механизъм за изменчиво синхронизиране прави гражданска война в технологията на моторите. Осигурява по-добра продуктивност при високи обороти и усъвършенстван разход на гориво при ниски. Това носи на Civic няколко награди.
Петото потомство Civic дебютира през 1991 година с по-елегантна и по-аеродинамична форма за по-спортен образ, като резервира своята функционалност, станала синоним на модела.
Шестото потомство Civic е създадено, с цел да даде по-висока стойност на компактния клас коли. През 90-те години по-ниският разход на гориво и други екологични дейности стават все по-значими. Шестата генерация е с новоразработен VTEC мотор. Той също по този начин включва "Hondamatic Transmission " - за първи път автоматизирана безстепенна трансмисия (CVT), която предлага безпроблемна промяна на предавките и спестовност, сходна на механичната.
Надграждайки изключителните динамични благоприятни условия на общоприетия Civic, Honda дебютира с фокусирания върху продуктивността Type R вид през 1997 година Той се трансформира в катализатор на 25-годишния триумф на Honda в извънредно конкурентния бранш на „ хотхеч “ колите.

2001 – 2021: Civic от новото хилядолетие
Седмото потомство е показано през 2000 година и година по-късно става първият Civic, предлагащ хибридна технология. Този Civic се постанова и като най-икономичния в света 5-местен сериен бензинов автомобил с разход на гориво от едвам 29,5 км/л.
През 2005 година осмата генерация на хечбека идва с футуристичен жанр за европейските пазари, решетка от Perspex и триъгълни акценти – в това число двойните изпускателни тръби – което го прави един от най-забележимите коли на пътя.
Това е и първото потомство на Civic с патентованата система на Honda Magic Seats (магически седалки). Възглавниците на задните седалки могат да бъдат повдигнати, с цел да се сътвори висока товарна зона. Това е допустимо, защото резервоарът за гориво е ситуиран под предните.

Деветото издание на Civic е в допълнение усъвършенствано, с цел да получат клиентите още по-богат пакет от съоръжение, както и водеща в класа успеваемост. С актуализирания си мотор 1.6 DTEC, автомобилът записва международен връх в книгата „ Гинес “ за „ Най-нисък разход на гориво през всичките 24 прилежащи страни от Европейски Съюз “ с резултат приблизително 2,82 л/100 км (100,31 mpg) за 13 498 км (8387 мили), в 25-дневно пътешестване, като маршрутът минава и през България.
Напълно модифицирано, 10-то потомство стартира да набира скорост през 2016 година с избор от два VTEC TURBO мотора и включени усъвършенствани функционалности за сигурност и помощни средства за лидера, Honda SENSING, за първи път.
Проектиран с по-твърдо шаси и по-голяма динамична продуктивност, той обезпечава съвършената платформа за Civic Type R 2017, сложил нови граници на високопроизводителните хечбеци. Колата е възхвалявана за директното си ръководство, мигновената реакция на газта, високата оптималната скорост, стабилността и изключителната спирачна мощ. Благодарение на всичко това Type R слага ново най-хубаво достижение за обиколка за коли с предно задвижване на пистата Нюрбургринг – Нордшлайфе в Германия през април 2017 година

2022: Нова епоха на Civic

С 50-годишно завещание зад тила си, 11-то потомство Civic съчетава мощно показване и успеваемост с усъвършенствани равнища на вътрешен комфорт, образна прелест и цялостна приложимост. Новата генерация е значим крайъгълен камък за Honda в Европа, защото тя приключва уговорката на Honda Motor Europe „ Electric Vision “ за 2022 година да електрифицира всички свои всеобщи модели. Автомобилът е с най-съвременната версия на неведнъж награждаваната цялостна хибридна задвижваща система e:HEV на Honda, предлагаща ангажираща динамичност и продуктивност с впечатляващи изгодност и успеваемост.

„ Още от първото си потомство Honda Civic е емблематичен модел за европейските клиенти “, съобщи Том Гарднър, старши вицепрезидент на Honda Motor Europe Ltd. „ 11-то потомство капсулира главните характерности на функционалност, деловитост и комфорт от първото потомство Civic. То е проектирано, с цел да подсигурява, че неговите задвижване, кормилно ръководство и окачване обезпечават завладяващите равнища на продуктивност, динамична реакция и противоположна връзка, които постоянно са били централни за привлекателността на Civic. ”
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР