Тази година град Бейчън в североизточната китайска провинция Дзилин, с

...
Тази година град Бейчън в североизточната китайска провинция Дзилин, с
Коментари Харесай

Град Бейчън в Дзилин е пример за отдадеността на Китай за развитие на сектора за производство на зелена енергия

Тази година град Бейчън в североизточната китайска провинция Дзилин, с повърхност от по-малко от 26 000 квадратни километра, усили своя конфигуриран потенциал за нови енергийни източници до 10 266,42 мегавата. Това се равнява на съвсем половината от потенциала на водноелектрическата централа „ Трите проломи “, най-голямата по рода си в света.

„ Днес вятърната сила, генерирана тук, освен дава отговор на потребностите на локалните поданици, само че също по този начин се предава на повече от 1000 км до провинция Шандун “, сподели Хао Джунцян, заместник-ръководител на локалното енергийно бюро. 

Дългогодишната история на Бейчън в производството на вятърна сила също проправи пътя за неговата значима роля в индустриалната верига за бранша на зелена сила. Големи компании за произвеждане на съоръжение за вятърна сила като „ Хуанън “ и „ Сани “ са открили наличие в града. От огромните перки на вятърните турбини до характерните дребни винтове и анкерни болтове, всички съставни елементи могат да бъдат създадени тук, трансформирайки града в база за доставки за цялата верига на вятърната сила.

Град Бейчън е образец за отдадеността на Китай за понижаване на въглеродните излъчвания и разбиране на по-чисто и по-устойчиво бъдеще. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР