Тази атака срещу мен е заради нарушени интереси в сектора

...
Тази атака срещу мен е заради нарушени интереси в сектора
Коментари Харесай

Делян Добрев: Атаката срещу мен е заради нарушени интереси в енергетиката


Тази офанзива против мен е поради нарушени ползи в бранша на енергетиката – става дума за доста пари.

Това съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в централата на партията час след края на брифинга на Българска социалистическа партия, на който социалистите насочиха редица упреци към ръководещите във връзка вота на съмнение и проблема с народния представител Делян Добрев и връзките му с бизнеса в Хасково, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Очакваме да отговорим на всички повдигнати въпроси и да разсеем недоказаните изказвания във връзка с вота на съмнение, съобщи националният представител и ръководител на правната комисия в Народно събрание Данаил Кирилов. Резултатите от работата на държавното управление и Народното събрание са публично известни и са напълно позитивни, акцентира Кирилов. Доверието в българската страна и в българската стопанска система се възвръща, а вотът преследва конюнктурна цел на Българска социалистическа партия за България, сподели той.

Колкото и част от Българска социалистическа партия да настояват, че нямат фиксация върху мен, видя се, че това не е по този начин, продължи Делян Добрев. Хвърлят се погрешни изказвания за да ме дискредитират, само че няма да съумеят да ме уплашат, сподели той. Тази офанзива е поради нарушени ползи в бранша на енергетиката - става дума за доста пари.

В отговор на някои въпроси аз нося документи, тъй като са забъркани мои близки, продължи Добрев. Заемът, при който татко ми е теглил средства, е от лицензирана финансова институция, уточни той и сподели пред медиите документи. Въпреки лъжите на госпожа Йончева (Елена Йончева – бел. ред.) татко ми не е употребил и един лев европейски средства по мое гледище, твърди Добрев.

Днес видях изявления за компания, с която се пробват да ме свързват, означи той и разясни какъв брой са санираните блокове и в кое обитаемо място. Нито съм обвързвано лице, нито съм възложител в тях, отсече депутатът. Посочи и съответните суми в договорите и датите на подписване. Ако госпожа Йончева искаше да ви каже истината, трябваше да спомене, че посочените от нея компании повече са изгубили поръчки в Хасково, в сравнение с са спечелили, съобщи Добрев. Той повтори въпросите си, заложени сутринта към Елена Йончева в една ТВ, само че в този момент ги посочи: дали е помощник и има ли взаимоотношения с български и непознати служби, обвързвана ли е офанзивата й с ползи на тези служби в бранша, за който давам отговор? Познава ли Йончева Цветан Василев, какви са връзките й с него за съответна инвестиция в с. Коларово, община Харманли? По време на предизборната акция за парламент употребила ли е Йончева служебната кола на регионалната администрация, с цел да транспорти нейния фотограф от Хасково до границата?

По въпроса за получени финанси от офшорки, за които настояват от Българска социалистическа партия, Добрев повтори, че заемът е взет от финансова институция. И подсети, че сме имали даже банка, благосъстоятелност на офшорни компании, което не е неразрешено.

При нас Корнелия Нинова завоюва за предходната година „ Г-жа Лъжа на годината ” и допусна, че за тази година призьорът може да е Елена Йончева, уточни някогашният народен представител Антон Тодоров. Той също взе отношение по проблема и запита: Получавала ли е компанията на Йончева шестцифрени суми, продавайки рекламни заставки на държавни медии по времето, когато е била близка на някогашен министър председател. Според него такива условия могат да се поясняват като спор на ползи. И продължи: Била ли е на посещаване в Кувейт, където е посрещана от асистент военни аташета, спестявали ли е разноски, употребявайки страна логистика и била ли е придружавана от лице, което е кадрови чиновник на „ Военна информация ”, май с фамилия Таков? Бил ли е нейният татко кадрови офицер, а дядо й бил ли е чиновник на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР), попита Тодоров и продължи с въпроси за разнообразни такъми на роднините й, в това число и нейни.

Ние поддържаме и в тази обстановка ще предприемем парламентарен спор за Истанбулската спогодба, отговори Данаил Кирилов на въпрос на медия. По отношение на двойнственото отношение на Българска социалистическа партия за конвенцията, то беше разкрито от нас – част от претекстовете са вътрешнопартийни, счита той. За сериозния въпрос за половете - дано да си напомним март 2015 година, когато приехме нови промени в закона за отбрана от дискриминация, там има към този момент такава правна отбрана, съществува към този момент във вътрешното ни право, разясни Кирилов.

На края на брифинга Антон Тодоров честити рождения ден на Корнелия Нинова и даде обещание, че до дни ще пускат нова порция документи по сагата „ Техноимпекс ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР