Тазгодишното издание на престижната колоездачна обиколка на Италия загуби още

...
Тазгодишното издание на престижната колоездачна обиколка на Италия загуби още
Коментари Харесай

Нови шестима състезатели се оттеглиха от Обиколката на Италия

Тазгодишното издание на влиятелната колоездачна обиколка на Италия загуби още шестима състезатели, четирима от които от отбора на някогашния водач в подреждането Ремко Евенепул, заради позитивни проби за ковид. Общо 15 колоездачи са се отдръпнали поради вируса от старта на надпреварата на 6 май.
Един от любимците за триумф Евенепул приключи присъединяване си в Джирото в края на неделния ден поради позитивен тест и без значение от обстоятелството, че уредниците на Обиколката вкараха по-стриктни ограничения в понеделник, Коронавирус продължава да визира главната група.

„ Soudal Quick-Step е отчаян да разгласи, че още четирима колоездачи от състава му за Джиро д‘Италия тестваха позитивно за COVID-19 и ще изоставен надпреварата. След позитивния тест на Ремко Евенепул в неделя се организира нов кръг на тестване, които останаха в Италия, като Ян Хирт, Йозеф Черни, Луис Верваке и Матео Катанео за жалост не могат да продължат “, се споделя в отборното изказване.

Техните отпадания от сметките оставят едвам трима членове на отбора в Джирото – белгиецът Илан Ван Уайлдър е най-висококласиран към този момент – 19-и, на към 12 минути и 7 сек от лидера Герант Томас, победител в Тур дьо Франс през 2018. Останалите двама инфектирани са представители на домакините – Андреа Вендраме и Стефано Гандин.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР