Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия със сигурност ще

...
Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия със сигурност ще
Коментари Харесай

Бивш треньор на Джокович: Триумфът на Надал не е истински, най-добрият отсъстваше

Тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия сигурно ще остане в историята на тениса, откакто стартира с депортирането на международния №1 и деветкратен първенец на шампионата - Новак Джокович, и приключи с паметния край сред Рафаел Надал и Даниил Медведев. Сблъсъкът за купата бе изпълнен с невероятна драма до последния миг, само че Матадора реализира цялостен поврат от 0:2 сета и подвигна своята 21-ва купа от Големия шлем, трансформирайки се в първия състезател в историята, достигнал това число " мейджър " титли.

Коментарите и поздравленията от страна на тенис обществото не закъсняха, като множеството състезатели, някогашни и сегашни, показаха възхищението си от достижението на испанеца, който стана едноличен водач в класацията за най-вече трофеи от Шлема, изпреварвайки Новак Джокович и Роджър Федерер. Дамир Джумхур обаче не бе на сходно мнение и незабавно след края на финала съобщи, че Рафа е съумял да вдигне трофея единствено тъй като Джокович не е взел участие.

Бившият хърватски тенисист Ники Пилич, в чиято академия е упражнявал Ноле в ранните си години, също поддържа позицията на Джумхур в свое скорошно изявление пред хърватския вестник Index.hr, където бе повече от безапелационен, че Надал нямаше да бъде първенец в Мелбърн, в случай че на международния №1 му бе разрешено да взе участие в първия за годината шампионат от Шлема.

" Поздравявам Надал с цялото си сърце. Това, което той направи, има своята тежест, само че не може да се смята за същински успех, защото най-хубавият състезател в света отсъстваше. Надал в никакъв случай нямаше да завоюва Аустрелиън Оупън, в случай че Джокович бе играл. Новак бе третиран като нарушител, той беше потиснат по ужасяващ метод.

Всичко това се случва поради западните медии, които просто не могат да одобряват, че човек от Балканите може да бъде най-хубавият в спорт, който те одобряват за техен. Сега те ще създадат всичко допустимо, с цел да го спрат и от присъединяване на Уимбълдън и US Open.

Разбира се, испанците ще кажат, че Надал е най-великият, сърбите пък ще поддържат Джокович, само че в случай че вземем поради всички статистики и потърсим мнението на някой самостоятелен експерт, като Джон Макенроу или Джими Конърс, то тогава ще чуем истината, която те са казвали неведнъж - Новак Джокович е най-великият за всички времена ", приключи изрично Пилич.

Nikola Pilic: " Nadal would never have won the Aus Open if Djokovic had played. Novak was treated as a criminal, he was humiliated. Now they will do everything to stop him from playing at Wimbledon and US Open. "
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР