Тазгодишното издание на финала за Купата на Гърция ще се

...
Тазгодишното издание на финала за Купата на Гърция ще се
Коментари Харесай

За първи път в историята финалът за Купата на Гърция ще се играе извън страната

Тазгодишното издание на финала за Купата на Гърция ще се организира в Кипър, оповестиха от Гръцкия футболен съюз. Мачът е плануван на 20-и май и ще се организира на стадион “ГСП ” в Никозия, прецизират още от организацията. Това е първи случай в историята на гръцкия футбол, в който мач за националната купа няма да се играе на територията на страната.

Медиите в Гърция напомнят, че при вероятно присъединяване на ПАОК на финала, то поддръжката за тях ще бъде доста огромна. Черно-белите от Солун имат фенклубове и сателитни школи в четирите най-големи града на Острова на Афродита – Никозия, Ларнака, Лимасол и Пафос.

ПАОК е на крачка да се класира за финала, откакто завоюва с 5:1 първия полуфинал против Ламия. В другата полуфинална среща АЕК (Атина) реализира безапелационен триумф с 3:0 над Олимпиакос и също е на крачка от присъединяване в борбата за трофея.

В Гърция дълго време Кипър се приема като втора гръцка страна, а връзките сред двете народи са доста мощни. В началото на 70-те години кипърски тимове даже играят в първа дивизия на Гърция.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР