Тазгодишното издание на Филмовия фестивал в Кан тази година бе

...
Тазгодишното издание на Филмовия фестивал в Кан тази година бе
Коментари Харесай

Володимир Зеленски предизвика аплодисменти на крака в Кан: „Ще мълчи ли киното, или ще говори за това?”

Тазгодишното издание на Филмовия фестивал в Кан тази година бе белязано от появяването на Володимир Зеленски.

Украинският президент не направи видео поява в церемонията по раздаването на премиите „ Оскар “ макар желанието на водещата Ейми Шумър и артиста Шон Пен, само че бе включен в откриващата гала във фестивалния град .

44-годишният Зеленски, който се изявява като комедиен артист преди да стане президент, даде прочувствена тирада, в която уточни „ Великият деспот “ на Чарли Чаплин като нужния вид кино за отразяване на военните несъгласия, споделя.

„ Най-бруталните диктатори на 20-ти век са обичали киното “ , сподели Зеленски по време на своето послание, добавяйки, че множеството филми, направени за тези диктатори, са „ ужасяващи документални филми и кинохроники “.

„ На 24 февруари Русия стартира война с големи размери против Украйна с желанието да отиде по-навътре в Европа... Стотици хора умират всеки ден. Те няма да станат след края “, сподели Зеленски.

„ Ще мълчи ли киното или ще приказва за това? Дали ще има деспот, дали ще има война за независимост, всичко още веднъж зависи от нашето единение. Може ли киното да остане отвън това единение? Нуждаем се от нов Чаплин, който ще потвърди, че в наше време киното не мълчи.”

Кадри от включването вижте тук:
 Володимир Зеленски с включване на Филмовия фестивал в Кан  Володимир Зеленски с включване на Филмовия фестивал в Кан  Володимир Зеленски с включване на Филмовия фестивал в Кан  Володимир Зеленски с включване на Филмовия фестивал в Кан
Зеленски продължи: „ Необходимо е киното да не мълчи... Казвам на всеки, който ме чува: Не се отчайвайте. Омразата в последна сметка ще изчезне и диктаторите ще умрат. Трябва да спечелим тази победа и имаме потребност от кино, с цел да подсигуряваме, че този край постоянно е на страната на свободата. “

Без да показва съответно Путин, Зеленски заключи: „ Сигурен съм, че диктаторът ще загуби. Ние ще спечелим тази война. Слава на Украйна. “

President Zelenskyy beams into.
— erickohn (@erickohn)
Публиката в залата се изправи на крайници, с цел да приветства речта, а на въпрос по какъв начин от Кан са съумели да привлекат Зеленски, шефът на фестивала Тиери Фремо дава отговор: „ Ние сме Кан “. Фремо прибавя за: „ Той въобще не назова Путин. Това беше положително. Беше метод да се каже: „ Това е една обстановка, само че има и други със същия проблем. “

Освен прецедентното включване, откриващата вечер на фестивала обичайно мина със съзвездие от посетители . Най-впечатляващото наличие разгледайте в галерията тук:
 Блясък от аления килим в Кан  Блясък от аления килим в Кан  Блясък от аления килим в Кан  Блясък от аления килим в Кан
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР