Тазгодишният Велики четвъртък бе малко по-особен в църквата Сен Сюлпис

...
Тазгодишният Велики четвъртък бе малко по-особен в църквата Сен Сюлпис
Коментари Харесай

Хорът на „Нотр Дам“ за пръв път пя извън катедралата

Тазгодишният Велики четвъртък бе малко по-особен в църквата " Сен Сюлпис " в Париж, която одобри хора на " Нотр Дам ", потърсил там " леговище " след пожара, съобщи Франс прес. По време на месата млада певица се разплака, тъй като не съумя да сдържи страстите си.

За пръв път от епохи хорът на " Нотр Дам " - групировка, основана при построяването на катедралата през 12-и век, пя отвън рамките й по време на Страстната седмица.

Към края на месата най-младите участници в хора, които са на възраст сред 9 и 18 години, получиха бурни аплодисменти от над 2200 поклонници, събрали се в " Сен Сюлпис " - най-голямата черква в Париж.

В неделя хорът към момента пееше в катедралата " Нотр Дам ", само че ще може да го направи още веднъж след минимум пет години.

В очите на 17-годишната Мари Лисилур може да се види шокът от пожара. По време на осъществяване на хора тя извади кърпичка, с цел да избърше сълзите си. Друга участничка в хора я прегърна, с цел да я успокои.-->

" Развълнувах се, когато разбрах, че към този момент няма да пея в " Нотр Дам ". Не устоях и се разплаках. " Нотр Дам " е като наш дом. Там сме си основали някои привички и имаме обичани места. ", сподели тя.

Мари описа по какъв начин научила вестта за пожара в " Нотр Дам ": " Включих мобилния си телефон и прочетох стотина послания " Нотр Дам " гори ". Мои близки ме питаха дали не съм в катедралата. " Тъй като живее покрай Лионската гара, Лисилур видяла обхванатия от пламъци покрив на " Нотр Дам ": " За мен това бе огромен потрес ".

Всички вести по тематиката с пожара в катедралата може да намерите тук
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР