Тазгодишният US Open беше изпъстрен със зрелищни отигравания, изненадващи отпадания,

...
Тазгодишният US Open беше изпъстрен със зрелищни отигравания, изненадващи отпадания,
Коментари Харесай

Рууд-Алкарас е финалът на тазгодишния US Open при мъжете

Тазгодишният US Open беше пъстър със зрелищни отигравания, изненадващи отпадания, както и превъзходни разигравания. Все пак вече знаем кои са финалистите.  Очаква ни мач Каспер Рууд - Карлос Алкарас.

След като Рууд съумя да пребори съпротивата на Карен Хачанов на полуфинал, Алкарас направи същото с Тиафо след доста представление мач, който продължи над 4 часа. Американецът, откакто завоюва първия сет след тайбрек - 8:6 точки, съперникът му реагира бързо на това и след единствено 80 минути игра към този момент испанецът водеше с 2:1 сета - 6:3, 6:1. Последва доста равносилен четвърти сет, който също се реши с тайбрек, още веднъж в интерес на Тиафо - 5:7 точки. Финалната част също беше доста оспорвана, само че още в първия си сервис гейм Тиафо бе продънен. При 2:1 в интерес на Алкарас, испанецът също беше продънен, само че Тиафо  още веднъж не съумя да вземе подаването си. Стигна се до резултат 5:3 в интерес на 19-годишният гений и американецът сервираше за оставане в мача. Успя да отрази един от мачболовете, само че вторият беше решителен - 6:3.

Така в неделя ще се изправят в пряк конфликт Карлос Алкарас и Каспер Рууд, като спечелилият освен ще вземе купата, само че ще заеме и първото място в международната класация.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР