Тазгодишният Уимбълдън крие много неизвестности, след като от ръководството на

...
Тазгодишният Уимбълдън крие много неизвестности, след като от ръководството на
Коментари Харесай

ATP отвръща на удара: Заплашва да превърне Уимбълдън в демонстративен турнир

Тазгодишният Уимбълдън крие доста неизвестности, откакто от управлението на шампионата взеха решение да не позволяват съветски и беларуски тенисисти. Причината е желанието на уредниците да поддържат народа на Украйна и да се разграничат напълно от военната експанзия на Русия. Британците целят да осъдят режима на съветския президент Владимир Путин, като изключат всички негови сънародници от идния шампионат, а аргументите са изцяло сходни за състезателите на Беларус, тъй като тяхната страна е най-верният съдружник на руснаците

Мнозина тенисисти обаче се сплотиха към мнението, че това е едно изцяло неправилно решение и пострадалите нямат никаква виновност за протичащото се. Самият Новак Джокович съобщи по какъв начин нещата в никакъв случай не свършват добре, когато се смесят спорт и политика, а Рафаел Надал също зае позицията, че сходен ход би бил безпределно непочтен по отношение на неговите сътрудници от тази част на света.

ATP пък са в непрекъснат контакт с формалните лица от Лондон и се пробват по всевъзможен метод да анулират към този момент взетото решение. Както знаем шампионатите от Големия шлем не са под егидата на организацията, само че тя прави всичко допустимо, с цел да отбрани интереса на играчите по този проблем и се е стигнало до забавен ултиматум от тяхна страна, за което биваме известени от реномирания публицист Джон Вертхайм.

Източниците на Вертхайм сочат, че ATP възнамерява да не дава никакви точки за ранглистата на Уимбълдън и всички други съревнования на територията на Англия, в случай че фактически се стигне до сходен дискриминационен метод към съветските и беларуските спортисти, като занапред следва да разберем по какъв начин ще се развие тематиката.

Wimbledon’s leaders are holding crisis talks with the ATP after the top men’s players urged the tour to withdraw all ranking points from the tournament after the decision to ban competitors from Russia and Belarus
— Times Sport (@TimesSport)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР