Тайванският външен министър Джоузеф Ву призова Канбера да се изправи

...
Тайванският външен министър Джоузеф Ву призова Канбера да се изправи
Коментари Харесай

Тайван призовава Австралия да помогне за възпрепятстване на китайския експанзионизъм

Тайванският външен министър Джоузеф Ву прикани Канбера да се изправи против китайския експанзионизъм, откакто Пекин ускори икономическия напън върху Австралия.

Ву направи своето изказване по време на изявление, където бе поканен да приказва по две наболели тематики – напрежението в сред Китай и Тайван и връзките на Тайван с Австралия и Съединени американски щати.

В изявлението Ву изрази страдание за комерсиалните наказания на Китай върху Австралия и сподели, че Тайван е жертва на икономическия напън на Пекин през последните няколко десетилетия. Той акцентира, че възходящата му експанзия е заплашила стабилността в индо-тихоокеанския район.

Ву съобщи още, че Тайван остава на първа линия във връзка с китайския експанзионисъм, макар виновния и кротичък метод на президента Цай Ин-уен. Той добави също, че държавното управление се стреми да се сплоти с Австралия и други демократични съидейници против китайските закани.

В своето изказване външният министър уточни, че връзките сред Тайван и Австралия са се задълбочили, за което приказва и явната поддръжка от страна на Австралия по повод включването на острова в Световната здравна асамблея. Той предложи двете страни да подпишат съглашение за икономическо съдействие за усилване на двустранната търговия.

Що се отнася до връзките сред островната страна и Съединени американски щати, Ву изрази упованията си щатите да не престават да поддържат Тайван, а двустранното партньорство да се развива и задълбочава.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР