Тайван засече четири военни кораба на Китайската народноосвободителна армия в

...
Тайван засече четири военни кораба на Китайската народноосвободителна армия в
Коментари Харесай

Китай изпрати военни кораби, самолети и дронове край Тайван

Тайван засече четири военни кораба на Китайската народноосвободителна войска наоколо до територията си, както и 27 самолета, от които 11 са пресекли така наречен междинна линия на Тайванския пролив. Това заяви тайванското министерство на защитата, представено от ТАСС.

Данните са за последните 24 часа.

Съгласно ежедневния отчет на ведомството бойни дронове TV-001 и CH-4, четири бойни самолета Chengdu J-10 и още толкоз изтребители J-16, както и морски патрулен аероплан Y-8 са пресекли междинната линия на Тайванския пролив.

В отговор тайванската войска е употребила военни кораби, изпратила е въздушни патрули и е разположила противовъздушни ракетни системи.

През последните месеци китайската войска постоянно организира сходни маневри.
 Съединени американски щати продават оръжия за над 425 млн. $ на Тайван
Съединени американски щати продават оръжия за над 425 млн. $ на Тайван

Решението евентуално ще разгневи Китай

Тайван живее под непрекъсната опасност от инвазия от страна на Китай, който претендира, че демократично управляваният остров е част от неговата територия и би трябвало да бъде високомерен - със мощ, в случай че е належащо.

П рез 2005 година Пекин одобри закон, даващ на страната правно съображение за военни дейности против острова, в случай че той се отдели или има намерение да го направи.

Тайван обаче отхвърля претенциите на Китай и акцентира, че единствено жителите на острова могат да вземат решение бъдещето си.

Напрежението сред Пекин и Тайпе набъбна, откакто през август ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати
 Тайван скастри Китай да не дрънка с оръжие, а да пази мира
Тайван скастри Китай да не дрънка с оръжие, а да пази мира

Тайпе приканва Пекин за градивен разговор

За да покаже гнева си, Китай провежда военни учения към Тайван, които включваха изстрелване на ракети и стъпки за слагането на острова под обсада. Оттогава Китай продължава военните си дейности, въпреки и в по-малък мащаб.

Това насочи вниманието на Тайван и другарските му страни, като Съединените щати и Япония, върху това по какъв начин би могъл да се развие всеки спор с Китай и по какъв начин Тайван и неговите съдружници могат да отговорят.

Тайпе към този момент предизвести, че китайска обсада на Тайван или завземането на негов офшорен остров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР