Тайван е засякъл китайски военни кораби и самолети в близост

...
Тайван е засякъл китайски военни кораби и самолети в близост
Коментари Харесай

Високо напрежение: Тайван засече китайски кораби и самолети в близост до територията си

Тайван е засякъл китайски военни кораби и самолети наоколо до своята територия. Това се случва ден, откакто Китай завърши тридневни военни учения на фона на нарасналото напрежение сред двете страни. Тайпе съобщи, че поддържа висока степен на бойна подготвеност след маневрите на Пекин, по време на които бяха симулирани целенасочени удари и обграждане на острова, който Китай счита за своя територия.

Президентът на Тайван осъди остро военните игри на огромния си комшия.
Като президент представям страната ни пред света, без значение дали става дума за посещаване в съюзнически страни или за аудиенция в Съединени американски щати и другарство с нашите интернационалните другари. Това се случва от години и е споделено очакване на тайванския народ. Но Китай употребява това като предлог да стартира военни учения, създавайки неустойчивост в Тайванския пролив. Това не е виновното отношение на една огромна страна в този район.
Цай Инг-вен – президент на Тайван

Междувременно Съединените щати, които поддържат автономията на Тайван, и Филипините започнаха най-големите си взаимни военни учения от десетилетия. Около 18 000 военнослужещи вземат участие в взаимни маневри до 28 април, в това число учения с бойни стрелби и офанзиви против плавателни съдове.

Анализатори преглеждат маневрите като предизвикателство към преобладаващата роля на Китай в района.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР