Тайни заговори за възстановяване на германския кайзер на власт звучат

...
Тайни заговори за възстановяване на германския кайзер на власт звучат
Коментари Харесай

Полицията в Германия арестува „бабата на терора“, която иска да възстанови монархията

Тайни заприказва за възобновяване на немския кайзер на власт звучат като нещо от историческите книги. Но на 14 октомври в Саксония, Германия, 75-годишна „ баба на терора “ бе задържана по обвинявания в обмисляне и подстрекателство на революция за връщане на Пруската монархия.

Както оповестява Telegraph, твърди се, че дамата, известна единствено като Елизабет Р., е заговорничала с други да отвлекат министъра на опазването на здравето на Германия, да извадят от строя електрическата мрежа и да провокират „ условия, сходни на революция “. Въпреки че четирима други също са задържани, тя явно е техният „ лидер “.

Според RT в заповедта за арест на Елизабет написа, че е упрекната в набиране на нови членове, съгласуване на групата, разпределяне на заповеди за приемане на оръжия и определяне на времеви рамки за техния проект. The Telegraph обаче отбелязва, че не е ясно до каква степен тя и други са стигнали в своя монархически скрит план.

 Rechtsgebiete Deutsches Reich

Германският райх с границите си от 1910 година

RT оповестява, че Елизабет Р. и другите задържани са принадлежали към терористична клетка, наречена Райхсбургското придвижване. Те считат, че Версайският контракт от 1919 година е недействителен и че Германия механически към момента е Райхът, основан през 1871 година Според Telegraph Елизабет даже наподобява съавтор на дълги есета, в които се твърди, че Германия към момента е монархия, а не република.

Тя и други членове на придвижването Reichsbürgerbewegung са изключително стимулирани да се разправят с немския министър на опазването на здравето Карл Лаутербах, поради наложените от него ограничения за стоене вкъщи по време на пандемията. Bild оповестява, че групата са били подготвени да убият телохранителите на Лаутербах и че един от съучастниците на Елизабет е имал стикер „ Няма да се имунизирам “ на пощенската си кутия. Той също има и нацистка униформа и автомат Калашников в мазето си.

След като отвлекат Лаутербах, Елизабет и нейните кохорти възнамеряват да саботират немската електрическа мрежа, с цел да основат „ условия, сходни на революция “. С техният държавен прелом към този момент в ход, Telegraph оповестява, че те имат намерение да разпространят брошури, написани от самата Елизабет.

Според Телеграф тя е пенсионирана учителка. Нейни съседи споделят на Bild, че не е доста разговорлив човек. „ Рядко съм я виждал “, споделя Александър Моуз пред изданието. „ Тя се занимаваше с градинарство вечер с първенец. “

Но до момента в който Елизабет може да е изглеждала тиха за съседите си, тя има огромно наличие онлайн. Bild оповестява, че тя е имала контакти с други десни групи и че е разпространявала безсмислени памфлети в интернет.

Както оповестява Telegraph, през последните години Германия е изправена пред закани от крайнодесни групи. През 2018 година полицията разкри терористична клетка, която е възнамерявала офанзива под подправен байрак, с цел да накара германците да се опасяват от мигрантите. През 2021 година, съгласно Guardian, повече от дузина служители на реда са били уволнени, откакто се твърди, че са създали изказвания, апелиращи към принуждение и споменаващи нацистки организации.

„ Имаме проблем с крайнодесния екстремизъм “, призна Херберт Роул, министър на вътрешните работи на Северен Рейн Вестфалия, пред The ​​New York Times през 2020 година, откакто полицейски чиновници в неговия щат бяха хванати да споделят неонацистка агитация, подстрекаваща към принуждение. „ Не знам до каква степен се простира вътре в институциите. Но в случай че не се оправим с него, той ще пораства. “

Когато обаче е помолен да разяснява ареста на „ бабата на терора “, Лаутербах се изрича с звук сред утешение и нерешителност. „ Става въпрос за нищожно малцинство в нашето общество “, споделя той съгласно RT. „ Но то е доста рисково. “

 Flag of Germany (1933–1935)

Флагът на Германия от 1871 до 1918 година, употребен за показване на придвижването Райхсбюргер.

Първоначалният Kommissarische Reichsregierung е учреден през 1985 година от Волфганг Герхард Гюнтер Ебел, някогашен шеф на трафика на Райхсбан в Западен Берлин. Ебел, който се самоназначава за райхсканцлер, твърди, че работи съгласно пълномощията на съюзническите окупационни управляващи. Някои от членовете на неговия „ кабинет “ по-късно се скарват с Ебел и основават лични краткотрайни държавни управления с имена като Exilregierung Deutsches Reich или Deutsches Reich AG (последното е основано в Невада, Съединените щати).

KRR взе участие в действия като издаване на валута и пощенски марки и се популяризира посредством интернет и други медии. Когато броят на техните последователи разрешава, те също провеждат „ възстановки “ на институции, като съдилища или парламенти, на Ваймарската република или на по-ранни немски страни. Правят краткотраен Райхстаг, както и няколко райхминистерства, държавни държавни управления и Райхсгерихт (върховният углавен и цивилен съд в Германския райх).

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР